Opinie: ‘Dikke streep eronder nu, laatste reactie van mijn kant’

Noordscheschut - Het was even schrikken voor velen toen ze zaterdag voorafgaand aan de derby tegen Noordscheschut het programmaboekje opensloegen. Tegenstander HZVV en Urk kregen er flink van langs in het voorwoord. Het ontaarde in een tsunami aan boze reacties. De schrijver van het stuk biedt nu zijn excuses aan.

Beste mensen van SV Urk, HZVV en iedere zelf respecterende omroep of krant,

Mijn telefoon staat voor de 5de dag op rij roodgloeiend en interview-aanvragen van NOS, CNN, BBC en ESPN stromen nog steeds binnen. Tijd om naar buiten te treden. Voordat ik zaterdag 7 november geëxecuteerd wordt in het Urkerbos wil ik graag een toelichting geven op de door mij geschreven voorbeschouwing in het clubblad van Noordscheschut. Deze toelichting geef ik geheel op eigen initiatief en buiten de vereniging VV Noordscheschut om.

Satire

Iedere thuiswedstrijd stuur ik het programmablad rechtstreeks naar de drukker, zonder dat dit gelezen wordt door een ander (lesje voor de volgende keer, niet meer doen). Het programmablad wordt vaak tussen de 200 á 300 keer afgedrukt, de kopers kopen het voornamelijk voor de verloting en circa 100 mensen lezen het daadwerkelijk. Bijna altijd wordt het stuk met een grote knipoog geschreven oftewel satire. Vaak worden jongens van het dorp op de hak genomen en de eigen prestaties bekritiseerd of de hemel in geprezen. Eens per jaar, tenminste als Noordscheschut bij HZVV ingedeeld is, laat ik mij gaan tegenover de aartsrivaal. Dit wordt vaak enkel begrepen in eigen dorp of de omliggende dorpen/stad. Het programmablad wordt bewust nooit gedeeld op de verschillende voetbalplatformen of sociale media. Door de grote belangstelling is dit zaterdag wel gebeurd, met alle gevolgen van dien.

Zoals de meesten onderhand weten maakte ik een opmerking over supporters van Urk en de familie Manusiwa. Yannick Manusiwa is een kameraad van mij en ik ben de beroerdste niet om zijn familie de gek aan te steken. Zondagavond is met de Manisiwa’s de zaterdag geëvalueerd en daar is hard om alles gelachen.

Excuses

Ik besef ook dat de opmerking over de Urkers zeer ongepast was. Hiervoor wil ik richting alle gekwetsten mijn excuses aanbieden. Excuses wil ik ook maken richting het bestuur en de supportersvereniging van VV Noordscheschut dat ik hiermee de club onnodig in verlegenheid heb gebracht.

Strijdbijl

Oh en HZVV…. die heftige uitspraken over jullie gezellige kantine, jullie supportersschare en jullie uitstekende hoofdveld… De strijdbijl is voor nu begraven, maar 15 mei – de return HZVV-Noordscheschut - dan graaf ik hem weer op en schrijf ik jullie helemaal naar de gallemiezen. En na afloop, van een waarschijnlijk dik door ons verloren wedstrijd, hoop ik dat ik nog welkom ben in de fabriekshal, want ik zuip al jullie Amstel-light bier op.

Frustraties botvieren

SV Urk, nogmaals sorry. Ik wilde jullie niet mengen in de haat-liefdeverhouding tussen mij en HZVV. Voor 7 november: wees niet kwaad op Noordscheschut. Maar botvier jullie frustraties maar op mij, Alex Padding, reservekeeper bij het eerste elftal. Te vinden links op de reserverbank. Kenmerken: een bulderende schaterlach, 2,02 meter lang, het gewicht schommelt tussen de 120 kg en 165 kg schoon aan de haak (met baard) en schoenmaat 47 met erg korte tenen. Ik hoop ook dat ik welkom ben in jullie kantine en dat jullie geen Amstel-light schenken, anders ga ik wel in de bus zitten.

Wat betreft alle media (Dagblad van het Noorden, Hoogeveensche Courant, Stentor, Omroep Flevoland): is de komkommertijd aangebroken? Volgens mij is er genoeg gaande in het land en houd jullie alstublieft bezig met belangrijk nieuws. De langetenen-maatschappij waarin wij leven heeft zijn dienst weer bewezen en de tumor socialmedia draagt daar zwaar aan bij.

Tot ziens.

Met onzettend vriendelijk en goedbedoelde groet,

Alex Padding

Amateur tekstschrijver en voetballer