Oktober Kindermaand met volop activiteiten in Hoogeveen, ook in winkelcentra

Hoogeveen - Het kinderprogramma Oktober Kindermaand wordt ook in 2020 gehouden. Met aanpassingen en de nodige maatregelen vanwege het coronavirus, organiseren 95 instellingen in Drenthe deze maand ruim 270 activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Elk weekend kunnen kinderen genieten van theater, muziek, kinder-rondleidingen en gratis toegankelijke creatieve activiteiten. In Hoogeveen doen zeven organisaties mee, waaronder de bibliotheek en Theater De Tamboer. Alle deelnemende instellingen houden zich aan de richtlijnen van het RIVM, zodat de kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud én hun ouders zorgeloos kunnen deelnemen aan alle evenementen. Op www.kindermaand.nl is het hele programma te vinden.

Meneer B. is op 4 oktober in bibliotheek Hoogeveen aanwezig. Hij mag de wacht houden bij de kostbare museumstukken in het Museum van de Vergeten Tijd en neemt een hilarische duik in het verleden. Een muzikale voorstelling voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Een week later kunnen kinderen in de bibliotheek proefjes doen in de Ontdekhoek en de rest van de maand is er een raadselroute langs de leukste geschiedenisboeken.

Nacht van de Nacht

In het Steenbergerpark viert IVN Hoogeveen 24 oktober de Nacht van de Nacht. Kinderen gaan in het park op zoek naar de geluiden en de nachtdieren in het park. Tourist Info Hoogeveen biedt elk weekend in oktober een speurtocht naar het geheime ingrediënt van de Hoogeveense pannenkoek.

Traditiegetrouw organiseren Theater De Tamboer en Scala in oktober de Jeugdtheaterdag met gratis voorstellingen en verschillende workshops. Vanwege de coronamaatregelen moet er voor alle activiteiten vooraf gereserveerd worden.

Kindermaand in de winkelcentra

Voor het eerst worden er onder de noemer ‘Kindermaand in de wijk’ ook culturele activiteiten in winkelcentrum De Weide en winkelcentrum De Wielewaal georganiseerd en wel op 3 en 10 oktober. Kinderen kunnen tussen 11.00 en 14.00 uur een podcast maken en uitzenden, fotograferen voor een greenscreen, een graffiti-kunstwerk maken, dansen, vloggen en djembé leren spelen.

Al bijna 20 jaar is de maand oktober de Kindermaand in Drenthe. Organisaties en kunstenaars organiseren verrassende activiteiten op binnen- en buitenlocaties met het doel kinderen te laten ervaren hoe leuk kunst en spannend erfgoed in de provincie zijn. Het project wordt gefinancierd door de provincie Drenthe.