Bewoners en medewerkers de Westerkim doen mee aan de Jerusalema Challenge

Hoogeveen - In het zonnetje, op 1,5 meter afstand van elkaar en met een mondkapje op deden medewerkers en bewoners van woonzorgcentrum de Westerkim woensdag de Jerusalema challenge. Onder leiding van Tresor (Tresor Dance Center Hoogeveen) werden de pasjes in korte tijd ingestudeerd. Het resultaat? Een bijna perfect uitgevoerde choreografie, maar vooral veel plezier, ontspanning en een gevoel van saamhorigheid.

Jerusalema wordt grijs gedraaid op menig radiostation. Het gospellied staat ook wel bekend als ‘coronahit’. Dat komt niet alleen door de muziek en de tekst, maar juist door de dance challenge die erbij hoort. Wereldwijd is de challenge vooral immens populair in de zorg.

‘Groot gevoel van saamhorigheid’

Toen bij de Westerkim door meerdere medewerkers het idee werd geopperd om mee te doen aan de challenge, werd er positief gereageerd door de Raad van Bestuur. „Er heerst een groot gevoel van saamhorigheid in de Westerkim. Dansen verbindt mensen met elkaar en met deze challenge steken we elkaar – medewerkers en bewoners – een hart onder de riem”, aldus Febo Emmelkamp, voorzitter Raad van Bestuur bij de Westerkim.

Op het grasveld aan de Griendtsveenweg werden stippen aangebracht zodat alle deelnemers voldoende afstand konden bewaren. Enkele bewoners bewogen vanuit de stoel mee, anderen aanschouwden de challenge in het zonnetje of vanuit hun kamer. Deelnemers die thuis niet hadden geoefend, hoefden zich geen zorgen te maken. De hulp werd ingeroepen van Tresor, professioneel dansinstructeur bij Tresor Dance Center in Hoogeveen. En niet zonder succes: binnen no time werd de challenge synchroon uitgevoerd.