Kleurrijke culturele kleding te bewonderen in Bethesda

Hoogeveen - De foto-expositie Kleding uit verschillende culturen is tot het einde van deze maand te zien in ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen.

In de expositie zijn zes vrouwen te zien in verschillende hedendaagse kledingstijlen uit verschillende culturen. De foto's zijn allemaal gemaakt in Nederland, waarbij elke locatie zorgvuldig is geselecteerd om te passen bij de cultuur en kleding van desbetreffende modellen uit Kenia, Eritrea, Saudi-Arabië, Somalië, Marokko en India.

Wereldreis?

De foto’s zijn gemaakt door de 24-jarige Helena Vegter uit Veendam. Zij is vorig jaar afgestudeerd aan de Minerva Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, waar ze zich specialiseerde in fotografie en modestyling. „Naar aanleiding van de serie krijg ik vaak de vraag of ik een wereldreis heb gemaakt, wat niet het geval is. Ik heb veel research gedaan naar locaties in Nederland. Zo heb ik gefotografeerd bij de hindoetempel in Den Helder, het Afrika Museum nabij Nijmegen en de zandverstuiving in Kootwijkerzand.

Begin volgend jaar in Refaja

De serie is voor het eerst te zien geweest in de Eusebiuskerk in Arnhem, en heeft sindsdien al op verschillende plekken gehangen. Momenteel in ziekenhuis Bethesda en van januari tot en met maart 2021 is de serie te zien in het Refaja ziekenhuis te Stadskanaal.