Docente RvEC positief getest op corona

Hoogeveen - Een medewerkster van het Roelof van Echten College is afgelopen week positief getest op het coronavirus. De school heeft daarover maandagmiddag een e-mail verstuurd naar de leerlingen. Directeur-bestuurder Albert Weishaupt bevestigt de positieve testuitslag.

„Wat dat betekent voor onze school? Dat wij ons verstand moeten gebruiken. We hebben direct contact gezocht met de GGD. Dat is immers onze vraagbaak. De GGD heeft vervolgens contact opgenomen met onze medewerker en bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Daarbij is onder meer gekeken naar hoeveel contact de docent op school heeft en met wie.” Volgens Weishaupt is de GGD naar aanleiding van dit onderzoek tot de conclusie gekomen dat het contact heel beperkt was, waardoor er verder op het RvEC geen aanleiding is voor aanvullende maatregelen. ,,Wij volgen het advies van de deskundigen op en daarmee is de zaak nu even afgehandeld”, stelt Weishaupt.

De directeur-bestuurder zegt niet geschrokken te zijn van de besmetting van een van de docenten. ,,Besmettingen vinden plaats in heel Nederland. Je kon er op wachten dat dat ook binnen onze deuren een keer zou gaan gebeuren. Je hoopt het natuurlijk niet en je probeert het te voorkomen, maar het overkomt je. Dan moet je vervolgens verstandig handelen.” Daaronder verstaat Weishaupt ook het open en transparant informeren van leerlingen en hun ouders.

‘Geen kiekeboespelletjes’

In de verstuurde mail is te lezen: ‘Deze medewerker heeft vorige week (klachtenvrij) één dag les gegeven aan twee klassen, rekening houdend met alle hygiëne- en veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Na de positieve testuitslag zijn de medewerker en gezinsleden in thuisquarantaine gegaan en heeft de GGD het bron- en contactonderzoek uitgevoerd. Leerlingen en anderen die in contact zijn geweest met de betreffende medewerker, zijn hierover geïnformeerd. Op basis van het onderzoek heeft de GGD aangegeven dat aanvullende maatregelen binnen het RvEC niet nodig zijn. Een fijne, veilige school zijn kan alleen als we transparant zijn en eerlijk communiceren. Daarom delen deze wij deze informatie met u.’ Weishaupt benadrukt: ,,Het is een bewuste keuze hier breed over te communiceren. Het is immers onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Iedereen heeft ook het recht om dit te weten. Wij spelen geen kiekeboespelletjes.”

De betrokken docente zit thuis in quarantaine. Volgens Weishaupt gaat het goed met haar.