Eredivisie tennis: Suthwalda wint ook tweede wedstrijd

​Zuidwolde - Het herenteam van TC Suthwalda heeft zondag ook z’n tweede wedstrijd in de eredivisie gewonnen. Tegenstander was ditmaal Spijkenisse. Vorig seizoen werd op deze opponent een 4-2 overwinning behaald en nu werd het zelfs 5-1 voor het team uit Zuidwolde. Niels Visker blijkt een echte aanwinst.

Omdat er dit seizoen geen play-offs worden gespeeld om het kampioenschap, is elk punt belangrijk, dus werd gehoopt op een duidelijke zege tegen Spijkenisse, om zo de druk op de andere teams te leggen. Jarno Jans begon tegen Boy Vergeer, en net als vorige week was Jans weer een maatje te groot voor zijn tegenstander: 6-1 en 6-4. Tegelijkertijd stond Tim van Terheijden op de baan naast Jans te spelen. Van Terheijden gaf bijna een 5-2 voorsprong in de eerste set uit handen, maar werd net op tijd wakker, en won met 7-5, 6-1 tegen Glenn Smits.

Erg volwassen

Daarna was de beurt aan de nummers 1 en 2 van TC Suthwalda. Nummer twee Niels Visker speelde tegen Jannick Lupescu, die vorig seizoen zeer sterk speelde, en bijna geen partij verloor. Visker speelde op sommige momenten wat slordig, maar wist steeds tegen het einde van sets foutloos te spelen: 7-5, 6-4. Voor zijn leeftijd speelt de Nederlands kampioen van vorig jaar erg volwassen. Een zeer goede aanwinst voor TC Suthwalda, op wie men zuinig moet zijn voor de toekomst.

Boy Westerhof werd door Thorsten Sollie tot een driesetter gedwongen, waarbij gezegd moet worden dat na twee tegen-breaks in de tweede set Westerhof zijn krachten spaarde voor de derde set. Daarin liet hij duidelijk blijken wie de sterkste was: 6-4, 0-6, 6-3.

Mooiste partij

De partij van Westerhof was duidelijk de mooiste partij om naar te kijken, lange ralleys wisselden elkaar af en het publiek genoot, onder een heerlijk voorjaarszonnetje, volop van dit Nederlandse toptennis.

Met een 4-0 tussenstand werd er een kleine pauze ingelast en kon er nagedacht worden door teamcaptain Floris Kilian over de dubbel-opstellingen. Besloten werd om vast te houden aan het sterke koppel Boy Westerhof en Niels Visker als eerste dubbel, maar voor de tweede dubbel werd, mede omdat Sander Jans niet fit was, gekozen voor Erik Dallinga en Tim van Terheijden. Westerhof en Visker wonnen hun dubbel tegen Glenn Smits en Matthew Pierot met duidelijke cijfers: 6-1, 6-2.

Verliespunt

Het enige verliespunt van TC Suthwalda kwam zondag uit de dubbel van Dallinga en Van Terheijden tegen Thorsten Sollie en Stefan Weeda: 1-6, 4-6.

De uiteindelijke 5-1 overwinning zorgt er echter wel voor dat de volgende tegenstander Lewabo uit Beneden-Leeuwen, de kampioen van vorig jaar, komende zondag met z'n sterkste opstelling (met onder anderen Igor Sijsling) moet komen om mee te kunnen blijven doen om het kampioenschap van Nederland. De eerstvolgende thuiswedstrijd in Zuidwolde is op zondag 4 oktober om 12.00 uur. Tegenstander is dan Naaldwijk.