Vrijwilligers ruimen zwerfafval op

Hoogeveen - In het Steenbergerpark kwamen zaterdag ruim 20 vrijwilligers meedoen aan de opschoonactie 'Schoon park! Werelds plan’. World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Samen met ruim 180 landen wordt de planeet op die dag een grote schoonmaakbeurt gegeven. Het doel is zoveel mogelijk zwerfafval opruimen.

Om 10.00 uur stond de koffie klaar en voor alles was gezorgd. „Ook in deze tijd is het iedere keer weer zoeken naar mogelijkheden. Dat is een uitdaging en ook leuk om te doen”, vertelt Grietje Loof van IVN Hoogeveen.

Waadpakken

De wijkbeheerder kwam meehelpen samen met vrijwilligers uit de buurt, andere wijken of het AZC. Een aantal stoere jongens, die vaak genieten van de fietscrossbaan, kwamen ook helpen. Iedereen ging druk aan de slag in het park. Vrijwilligers in waadpakken haalden zwerf- en ander afval uit de vijver. „Dat is best een uitdaging, helemaal als halverwege blijkt dat het pak toch niet helemaal waterdicht is. Gelukkig was het prachtig weer en zat de stemming er goed in. Beste vrijwilliger, dankzij jou is Nederland weer wat schoner”, zegt Grietje Loof dankbaar.

In maart 2021 organiseert IVN weer een opschoonactie in het park.