Kika-tompoucenactie gaat op herhaling

Noordscheschut – Mike van Puffelen uit Hoogeveen heeft zich eind vorig jaar ingeschreven bij Run voor Kika. Vrijwel direct is hij aan de slag gegaan om geld in te zamelen. Na de eerste succesvolle verkoop van Kika-tompoucen eerder dit jaar komt er een vervolg op deze actie .

Vanaf vandaag tot donderdag 24 september om 18.00 uur kunnen mensen zich via actievoorkika@outlook.com inschrijven voor Kika-tompoucen, die ze zaterdag 26 september kunnen ophalen bij bakkerij de Soete Suickerbol in Noordscheschut. Thuis laten bezorgen is ook een optie. Voor 2,50 euro extra worden ze aan huis geleverd in de gemeente Hoogeveen. Voor bedrijven die hun personeel eens willen verrassen is dit ook een smaakvolle actie. Deze lekkernijen kunnen dan vrijdag 25 september worden opgehaald bij de bakkerij in Noordscheschut. Ook op vrijdag is de optie er voor bezorging voor 2,50 euro. De Kika-tompouce kost per stuk 2,80 euro en per 4 stuks 11 euro. ,,En natuurlijk komt de netto winst geheel ten goede aan Kika”, vertelt Mike.

Randactiviteiten

Zaterdag zou in het oorspronkelijke plan een aantal activiteiten worden ontplooid om meer geld bij elkaar te krijgen. Er zou een springkussen en een photobooth op het dorpsplein worden geplaatst. Maar de gemeente ziet dit als een evenement waar een vergunning met een bijpassend coronaprotocol bij hoort. In al zijn enthousiasme is Mike dit vergeten op tijd aan te vragen. Een aanvraag duurt minstens 8 weken.