Andreas Manna Stichting houdt jaarlijkse pepernotenactie

Hoogeveen - De Andreas Manna Stichting (AMS) start vanaf vrijdag 25 september weer met de jaarlijkse huis aan huis verkoopactie van Bolletje pepernoten in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden.

De vrijwilligers brengen ze nog steeds tegen dezelfde prijs bij de mensen thuis, één zakje voor 1,50 euro en drie zakjes voor 4 euro. De opbrengst van de actie is geheel voor kinderen in Afrika die in nood zijn. „Bent u niet thuis wanneer de verkopers langs komen, of wilt u zich in verband met COVID-19 voorbereiden op onze komst, mag u ons ook bellen voor een bestelling om zo de kinderen in Afrika toch te helpen”, vertelt Ineke Prins van de stichting.

Voorbereidingen in gang voor Afrikaloop

Ondertussen zijn de vrijwilligers ook al weer druk met de voorbereiding van de Afrikaloop. Deze start op 10 oktober en is ook aangepast aan de RIVM-maatregelen in verband met COVID-19. De vrijwilligers hebben het zó georganiseerd dat er het hele jaar door acties zijn. Op deze manier wordt geld gegenereerd voor de kinderen in Afrika waarvoor gezorgd wordt. De stichting bestaat al meer dan 25 jaar en werkt uitsluitend met vrijwilligers in Nederland als ook in Afrika.

Hulp wordt gerealiseerd door op kleinschalige en directe manier hulp te bieden aan straat-, zwerf- en weeskinderen in Kenia en Oeganda. Door de stichting zijn centra voor zorg, medische hulp en onderwijs gebouwd. Aan de kinderen wordt hulp verleend totdat ze in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Daarbij wordt samengewerkt met lokale goed opgeleide Afrikanen. Ook die zetten zich in als vrijwilliger.

Wie wil helpen maar niet van pepernoten houdt, kan een gift doen. Ook hulp bij de verkoop van de pepernoten is van harte welkom. Men kan daarvoor bellen met Ineke Prins, tel. 06-11641907. De ontwikkelingen van de projecten en de acties zijn te volgen op www.andreasmanna.org