Hodo begint de competitie uitstekend

Hollandscheveld Op een zonovergoten sportpark ‘t Hoge Bos speelde Hodo de eerste competitie wedstrijd tegen Oldeholtpade, bij voorbaat leek dit een geduchte tegenstander, want Oldeholtpade had net zoals Hodo een goede voorbereiding gedraaid.

Het bleek bij aanvang ook een gelijk opgaande wedstrijd, beide ploegen zochten de aanval en waren aan elkaar gewaagd. Maar het was Hodo die het spel overheerste, dit leidde ook tot een goal, het was Patrick Timmerman die in de tiende minuut de 1-0 aantekende op een voorzet van de goed spelende Marthijn Dekker. Na dit doelpunt kreeg Hodo in het duel het betere van het spel, het was dan ook Patrick Timmerman die rakelings een bal over kopte. In de negentiende minuut kwam Hodo op 2-0. Na goed doorgaan van Sander Danes kon Ruben Brinkman de 2-0 binnen tikken. Hodo was de dominerende partij maar het was Oldeholtpade dat in de 27e minuut gevaarlijk werd met een schot op doel, gelukkig werd deze kans door een goede redding van Ramon Tijs verijdeld. Oldeholtpade bleef de aanval zoeken en Hodo bleef onder druk. Dit leidde tot een corner waaruit Oldeholtpade tot scoren kwam via Hilco Krikke (1-1). Hodo liet zich door dit doelpunt niet van de wijs brengen en bleef de aanval zoeken. Dit leidde tot een aantal kansen, een schot van Patrick Timmerman werd verijdeld. Vlak voor de rust kwam er voor Hodo ook weer een kans, maar Ruben Brinkman speelde de bal net te ver voor Patrick Timmerman om de kans tot doelpunt te promoveren.

Ook in de tweede helft was het Hodo dat de boventoon voerde en de eerste kans was dan ook voor de gastheren. Patrick Timmerman stuitte echter op de doelman van de gasten. Even later was het wel raak voor de spits en zo werd het 3-1. Het spelbeeld werd er echter niet beter op. Beide ploegen speelden slordig. Kleine kansen waren er voor Hodo maar Nicky Seinen en Patrick Timmerman konden niet scoren. Een kwartier voor tijd gooide Hodo de wedstrijd op slot. Marthijn Dekker scoorde de 4-1. Voor de statistieken scoorde de topscorer van Oldeholtpade Wilco Elshof de 4-2 en dit was tevens de einduitslag. Een goede start van de competitie en een dik verdiende overwinning voor de mannen van trainer Eric Prins. Volgende week zondag 27 september speelt Hodo de uitwedstrijd tegen USV. De wedstrijd op sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen zal beginnen om 14.00 uur.

Man van de wedstrijd: Marthijn Dekker

Harold Zwiers