Clubkampioenschap nu ook met Western

Elim De Clubkampioenen 2020 zijn bekend!! Op een zonovergoten terrein zijn zaterdag de Clubkampioenschappen van De Weideruiters verreden. Dit was tevens de afsluiting van het outdoor wedstrijdseizoen bij onze club.

Om 9.00u was de Bixierubriek het eerste onderdeel. De beginnende ruitertjesom lieten hun kunnen zien in dressuur en springen. Naomi Kuiper deed dat als beste in de dressuur, Lianne Annen met Jolly bij het springen. Vervolgens kwamen de ponyruiters in de ring. Hier was Angelique Benjamins in beide categorieën nummer 1 met twee verschillende pony's. Dressuur paarden en het Western rijden gingen gelijktijdig van start en zeker het Western Trail rijden had veel publiek. In de dressuur ging Daniëlle Benjamins met de eerste plek op kop, bij het springen was dit Steffie van Dop. Western Trail werd gewonnen door Jessica Vlek, het Western Horsemanship door José Pouwer.

Na het opruimen was er voor alle deelnemers de mogelijkheid deel te nemen aan een heuse Barrel Race, waarbij er op snelheid en in een patroon drie tonnen, de barrels, gerond moesten worden. Er waren rustige, snelle maar ook spectaculaire rondes te zien, waarbij Marlissa Knol met Black Pearl als snelste de eerste prijs in ontvangst mocht nemen. Terwijl het wedstrijdsecretariaat druk aan het rekenen ging, was het met alle hulp van de ruiters een vlotte klus alle materialen op te ruimen. De uitreiking was te paard en in afwachting daarvan werd er door voorzitter Roelof Otten bij de parkeerplaats aan de weg het nieuwe logo officieel onthuld.

Daarna was het moment aangebroken om de Clubkampioenen van 2020 bekend te maken. Hiervoor moesten de combinaties aan beide onderdelen in hun rubriek deelnemen. De score van beide is per combinatie bepalend voor het eindresultaat. Voor de Bixie was Naomi Kuiper de trotse winnaar met haar pony Lintelo Eclips. Bij de pony's was het een spannend gebeuren, want ondanks haar winst in beide rubrieken, deed Angelique dit met twee verschillende pony's, waardoor haar gecombineerde resultaat toch niet voldoende was voor het kampioenschap. Die eer viel aan Jasmijn Bos met Sweet Charlie. Bij de paarden was het ook niet direct een uitgemaakte zaak. Met een snelle tijd bij het springen en daarbij ook nog foutloos reed Steffie van Dop met Fifty-fifty M zich naar het kampioenschap. Tot slot was het voor het eerst dat er een Western kampioen bij De Weideruiters gehuldigd werd. Deze eer viel Jessica Vlek met U2 te beurt.