Vonk slaat over op Hoofdstraat: Evert en Dina Koster al 60 jaar getrouwd

Hoogeveen - Evert (85) en Dina (81) Koster-Strijker uit Hoogeveen gaven elkaar op 16 september 1960 het jawoord. Dat was woensdag zestig jaar geleden, dus reden voor een feest. Burgemeester Karel Loohuis bracht het diamanten bruidspaar een bezoek om hen te feliciteren met deze mooie mijlpaal.

Evert is geboren in Hoogeveen, Dina in Zuidwolde. De eerste ontmoeting vond plaats op de Hoofdstraat in Hoogeveen. De vonk sloeg over en leidde tot een huwelijk. Ze hebben al die jaren in Hoogeveen gewoond. Evert heeft in zijn loopbaan als gasfitter bij Gemeentewerken veel woningen aangesloten op het gasnet. Daarnaast is hij 25 jaar hulpkoster geweest bij de Zuiderkerk. In zijn vrije tijd ging hij graag vissen en zingen bij het Zuiderkerk mannenkoor

Dina hield zich in de beginjaren vooral bezig met het opvoeden van hun kinderen Nienke, Henk en Irene. Ze ging graag naar de vrouwenvereniging, Moedig Voorwaarts en heeft zich veel jaren ingezet voor Dorcas.

Samen hebben ze veel fietstochten ondernomen en mochten ze graag op vakantie gaan in Nederland. Ook gingen ze eenmaal in de week samen naar de Sjoelclub en gingen ze regelmatig naar een avondje jokeren. Ze zouden dat alles nog graag doen, maar dat is in verband met zichtproblemen helaas niet meer mogelijk.

Woensdag werd een feestelijke dag met verspreid over de dag bezoek van familie, vrienden en kennissen. Zaterdag volgt een etentje met de familie.