Hoogeveensche Kuiertocht gaat dit jaar niet door

Hoogeveen – Na lang wikken en wegen is de organisatie van de Hoogeveensche Kuiertocht eruit. De tocht gaat dit jaar helaas niet door.

Gelukkig is er een kleine troost voor de deelnemers; de routes van de afgelopen vier jaar komen halverwege november online te staan. „Dan kan iedereen toch wandelen”, aldus Jacqueline Geuzinge de voorzitter van de organisatie van de Hoogeveense Kuiertocht.

Lang nagedacht

Alles voor dit jaar was al geregeld. Alle evenementen waren al geboekt en de route was al klaar. „We hebben er ontzettend lang over nagedacht. Wel of niet? Toen we hoorden dat ook de Sinterklaastochten niet doorgingen, hebben we de knoop doorgehakt. We doen het echt niet. We hebben ook gepraat over alternatieven, bijvoorbeeld van een route een speurtocht maken. Toch vonden we dat te gevaarlijk. We weten niet welke kant het opgaat met het coronavirus en welke maatregelen het RIVM gaat bedenken. Wie weet kunnen we daar dan niet aan voldoen.”

De routes van de voorgaande jaren komen online te staan op de website hoogeveenschekuiertocht.nl. „Een mooi alternatief voor de mensen die graag wandelen. De route die we dit jaar hadden voorbereid, schuift door naar volgend jaar. Dan vindt de Hoogeveensche Kuiertocht plaats op 29 december 2021.”

Ander evenement

Maar de organisatie van de tocht, die bestaat uit leden van Rotary Hoogeveen, heeft wel iets anders voor Hoogeveners in petto. „We hebben een evenement georganiseerd, waar we binnenkort meer over gaan vertellen. Het wachten is op de goedkeuring van de vergunning. Het is iets waar meer mensen aan mee kunnen doen en waarmee we geld kunnen ophalen voor het goede doel. Dat is met de Hoogeveensche Kuiertocht ook altijd zo.”

De Rotary Hoogeveen hoopt dit jaar met het geld dat opgehaald wordt met het evenement financiële ondersteuning te bieden aan een speeltuin voor gehandicapten die waarschijnlijk in Park Dwingeland een plekje krijgt. „Dat is een meerjarenplan. We hebben als Rotary de beweegtuin in Krakeel ook medegefinancierd. Het zijn mooie projecten om aan mee te werken.”