Demolition Day: sloopsector opent haar deuren voor het publiek

Hoogeveen - Hoe ziet slopen anno 2020 eruit? Wat gebeurt er met alle materialen die vrijkomen tijdens de sloop?

Op deze en vele andere vragen geven medewerkers van sloopspecialist Bork uit Hoogeveen in samenwerking met het Alfa-college en HuneBouw zaterdag 19 september antwoord. Het is dan Demolition Day, is iedereen welkom.

Live demonstratie

Tijdens deze dag is er ook spektakel, want het slopen wordt ook live gedemonstreerd. Bork laat tussen 10.00 en 16.00 uur de sloop- en revitalisatie activiteiten zien die bij het Alfa-college aan de Voltastraat uitgevoerd worden. Naast het slopen staan deze dag ook circulair bouwen en opleidingsmogelijkheden voor de jeugd centraal.

Demolition Day wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd en is een initiatief vanuit branchevereniging Veras. Deze dag geeft iedereen de mogelijkheid om op een slooplocatie ergens in Nederland een kijkje te nemen. In 2018 stelde Bork voor de eerste keer een slooplocatie open, het oude Menso Alting College, en dat was een groot succes.

Van te voren aanmelden

Uiteraard wordt deze dag georganiseerd met inachtneming van de coronamaatregelen en dat betekent een maximaalaantal mensen die de slooplocatie live kunnen bezoeken. Iedereen die geïnteresseerd is om de locatie te bezoeken moet zich van te voren aanmelden via de website van Bork: www.borkgroep.nl.