Snackbar Frank drie keer zo groot dankzij coronatent

Hoogeveen - De komende maanden worden veel cafetaria ermee geconfronteerd: klanten die in de kou buiten moeten wachten omdat de snackbar te klein is om te kunnen voldoen aan de 1,5 meter-maatregel. Snackbar Frank, gevestigd aan het Beukemaplein, besloot daarop te anticipteren en flink uit te breiden met behulp van een grote tent.

Het is voor ondernemer René Anninga, die als 17-jarige bij Snackbar Frank kwam werken en de zaak nu acht jaar runt, een noodzakelijkheid. Hij stelt: ,,Zonder die tent ga ik het niet redden.”

Drie keer zo groot

Dankzij deze speciale tent, die onlangs is geplaatst, is Snackbar Frank, drie keer zo groot geworden. Normaal moeten gasten zich manoeuvreren op 17 vierkante meter verkoopoppervlakte. Dankzij de grote tent voor de ingang is er maar liefst 70 vierkante meter bij gekomen. De tent is geplaatst over de picknickbankjes die er al stonden. Eerder had de ondernemer al een partytent neergezet, maar die zal regen en storm niet overleven, waardoor hij besloot het serieuzer aan te pakken. Klanten hoeven dankzij deze tent nu niet in regen en wind buiten te wachten tot zij aan de beurt zijn. In de tent wordt nog verwarming geplaatst. Ook wil Anninga nog zorgen voor een gezellige aankleding.

Vooruit denken

Volgens de ondernemer is het belangrijk om in deze tijd vooruit te denken. „Ik word creatief van deze ellende, maar ik zie nog weinig collega’s die hiermee bezig zijn.” Anninga verwacht dat de tent tot volgend jaar blijft staan. „Want van die 1,5 meter zijn we voorlopig niet af.”