Herqua Sports start met verkoop crossfietsen en BMX

Hoogeveen - Maria Bentum is een van de initiatiefneemsters van de crossbaan in het Steenbergerpark. Na een jarenlange voorbereiding is de baan afgelopen zomer in gebruik genomen.

De voorbereiding heeft jaren gekost en haar collega’s bij Herqua Sports, waar ze al jaren werkt, maakten wel eens grapjes dat de baan er toch nooit zou komen of dat haar kinderen al volwassen zouden zijn tegen de tijd dat de baan klaar zou zijn. Het tegendeel blijkt waar.

Groot succes

De baan is bovendien een enorm succes. Elke dag fietsen er vele deelnemers over de baan en ook Herqua Sports mocht hier aan meedoen. Tijdens de opening heeft de sportzaak aan de Schutstraat twee crossfietsen aan de Speel-o-theek in Hoogeveen geschonken.

De baan is zo’n succes dat de vraag naar BMX-fietsen en accessoires flink is toegenomen. Herqua Sports vond de BMX-fietsen heel goed passen binnen het skateboard- en skeelerassortiment, waar Herqua al jaren specialist in is. Inmiddels heeft de zaak een groot assortiment fietsen, helmen en alles wat bij het crossfietsen komt kijken. „Op X-Treme sports-gebied zijn we nu zelfs de grootste aanbieder van Noord-Nederland”, vertelt Maria trots.

Ook kennismaken met fietsen? Kom naar de winkel of kijk op www.herqua.nl/bmx. Ter introductie van de sport, kan iedereen nu al een fiets huren voor 10 euro per dag.