Toon Hermans huis opent haar deuren voor het nieuwe seizoen

Hoogeveen - Het Toon Hermans Huis Drenthe, het inloophuis voor mensen met kanker en de mensen die als patiënt of naaste te maken hebben gehad met kanker, opent weer haar deuren met vertrouwde en nieuwe activiteiten.

„Na de noodzakelijke coronasluiting zijn we afgelopen maanden alleen op dinsdagmiddag open geweest. Het is belangrijk voor onze gasten om een plek te hebben waar zij terecht kunnen met vragen en hun verhaal. We merken dat mensen het juist in deze lastige corona tijd, het erg prettig vinden om elkaar te ontmoeten. Ook nieuwe gasten wisten ons te vinden”, vertelt woordvoerder Joke Dijkema.

Aangepast programma

Het programma is aangepast. Een aantal vrijwilligers heeft de afgelopen maanden ervoor gezorgd dat het programmaboekje een update kreeg, waardoor het nog duidelijker is welke activiteit wanneer gevolgd kan worden in het Toon Hermans Huis. „We zijn trots op het nieuwe format van het programmaboekje en blij dat het gelukt is een aangepast ‘corona-proof’ programma te realiseren.”

Lezingen kunnen niet gehouden worden. „Daar is helaas geen geschikte ruimte voor. Hopelijk kunnen we de lezingen over verschillende thema’s betreffende kanker volgend jaar weer op ons programma zetten. Ook de samenwerking met Hendriksen Lingerie, met wie we altijd het drukbezochte borstkanker café organiseerden, moeten we een seizoen uitstellen.”

Koffie en Contact

Er zijn ook nieuwe activiteiten, zoals Koffie en Contact. Om ook mensen die overdag druk zijn met werk of gezin, de kans te geven naar het Toon Hermans Huis te komen, zijn deze bijeenkomsten een keer per maand ‘s avonds van 19.30 tot 21.30 uur. „Samen koffie (of thee) drinken en met elkaar om de tafel te zitten. Bijpraten. soms met een bepaald thema of gewoon over iets waar jij het graag over wil hebben. Om voor mannen de drempel wat lager te maken is er ook een aantal ‘Koffie en Contact’ avonden speciaal voor mannen. De vrijwilligers van het Toon Hermans Huis begeleiden deze avonden.”

Wandelgroep

Een ander initiatief waar het Toon Hermans Huis Drenthe ook heel trots op is, is de wandelgroep, begeleid door Peter de Roo en Thijs Leijstra. Deze groep wandelt de eerste maandag van de maand en de start is om 14.00 uur. „Buiten in de frisse lucht samen op pad. Vooral in deze lastige tijd een mooie manier om toch in contact te komen en te blijven met elkaar.

Het programma is te vinden op de website of in het programmaboekje dat te halen is in het Toon Hermans Huis, gevestigd in het Klooster aan de Brinkstraat. Op de website staan ook de openingstijden.

Op dinsdag- of donderdagmiddag is er altijd iemand aanwezig. In verband met corona het liefst op afspraak via de mail info@thhd.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.thhd.nl