T.C. de Weide klaar voor derde padelbaan

Hoogeveen - Dit jaar strijdt Heren 1 van T.c. de Weide voor titelprolongatie in de landelijke eerste klasse. Na het kampioenschap in 2019 zijn de messen geslepen.

Twee keer per week traint het team, onder leiding van Brando Kamp, behorend tot de nationale top. Zijn ze klaar voor de competitie? René Gierveld, speler van het team: „Natuurlijk! Na een prima voorbereiding staan we zaterdag fris aan de start. We hopen dat het publiek de banen ook weer weet te vinden.”

Nieuwsgierig

De mannen van Heren 1 zijn al van jongs af aan op de tennisbaan te vinden. Op de training, toernooien en competitie, maar ook voor de gezelligheid in de kantine. Thomas Dwars vertelt: „Door een kleine dip in de tennissport de afgelopen jaren, belandden onze tennisrackets in de kast. Maar toen de club in 2018 besloot twee padelbanen aan te leggen, werden we nieuwsgierig. We hebben padelrackets aangeschaft en we besloten om de sport te gaan leren.”

Sinds 2018 vrolijken twee padelbanen het park van T.C. de Weide op. Padel, een toen nog onbekende sport die nu flink zijn opmars aan het maken is. „Het lokt heel wat sporters om te komen kijken op ons sportcomplex”, vertelt bestuurslid André Nieuwhof van T.C. de Weide.

Honderd nieuwe leden

„Het resultaat: ruim honderd nieuwe leden, gezelligheid op het park en bekendheid in heel Drenthe. Maar door de grote populariteit ontstaan ook wachtrijen bij de padelbanen. Kortom T.C. de Weide is klaar voor een derde baan. De groei is fantastisch te noemen. De club leeft op, onder andere voetballers ontdekken de sport en het park loopt vol. T.C. de Weide is een voorbeeld voor andere verenigingen. In twee jaar tijd is het gelukt om de banen vol te krijgen.” Het bestuur kijkt momenteel ook naar de mogelijkheden om een derde padelbaan te realiseren naast het vervangen van de tennisbanen, welke volgend jaar aan vervanging toe zijn.

Meer competitie

T.C. de Weide heeft dit jaar zes competitie teams, drie op de zaterdag en drie op de zondag. Wil je meer weten of een kijkje nemen? Kijk dan op https://tcdeweide.nl/padel-competities