HHV trekt aan het langste eind tegen Thrianta

Hoogeveen - Thrianta speelde zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen HHV uit Hollandscheveld.

Beide ploegen begonnen de competitie met een overwinning en waren van plan die lijn door te trekken. De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar de gasten hielden hun voorsprong en breidde deze uit voor een eindstand van 21-28.

De gasten uit Hollandscheveld opende de score in hun eerste aanval. De uitploeg was gefocust en namen vrij snel een voorsprong op de geelblauwen en het stond al snel 1-6. Daarna wist Thrianta de achterstand iets in te korten door mee te scoren. Maar HHV kwam weer op een voorsprong van vijf door de stand op 4-9 te zetten. Op weg naar rust scoorden beide teams hun doelpunten en zetten de ruststand op 10-14

In de tweede helft begon HHV scherp en liep uit naar 10-16 te zetten. Thrianta kwam terug en wist de stand tot 3 verschil te brengen: 17-20. Maar na een time-out breidde HHV de stand uit in hun voordeel, waar de geelblauwen geen antwoord op hadden. Dit leverde een stand van 17-25 op hiermee werd de wedstrijd definitief binnengehaald door de bezoekers. Thrianta wist nog een paar keer te scoren, maar het was niet genoeg om het nog spannend te maken. De scheidsrechter floot voor het eind van de wedstrijd met de eindstand van 21-28.

Thrianta treft DOS-WK volgende week in Enschede