Sinterklaas rijdt niet aan Hoogeveen voorbij

Hoogeveen - Sinterklaas en zijn pieten brengen ook dit jaar een bezoek aan Hoogeveen. Stichting Centrummanagement werkt de komende tijd een plan uit voor een alternatieve intocht in het centrum en Stichting Sinterklaas van Hoogeveen staat ook dit jaar in De Tamboer met een eigen Sinterklaasvoorstelling.

Veel veiligheidsregio’s en gemeenten piekeren over de intocht van Sinterklaas op 14 november. Albert-Jan Vos van het Centrummanagement: „Een intocht zoals andere jaren is niet mogelijk in verband met de coronamaatregelen, daar is geen discussie over mogelijk. Maar de laatste drie maanden van het jaar zijn belangrijk voor ondernemers dus is het zaak om als Centrummanagement te kijken welke projecten toch door kunnen gaan, Sinterklaas is daar een van. Daarover hebben we donderdagavond gebrainstormd met een werkgroep. Uitgangspunt: wat mag wel en hoe doen we dat klein. Een idee dat vooraf ingebracht was, is een drive-in Sinterklaasfeest. In die trent volgden ook andere alternatieven, zoals een bezoek aan Sinterklaas op afspraak.”

Kerstman

Wat Vos persoonlijke betreft had Sinterklaas wel helemaal geschrapt mogen worden. „Er zo’n heftige maatschappelijke discussie over gaande, van mij had het Hoogeveense centrum wel een statement mogen maken. Geen Sinterklaas, we omarmen de Kerstman. Maar dat gaan we niet doen hoor”, stelt Vos. De komende tijd worden de plannen getoetst op haalbaarheid en uitgewerkt. „Dan gaan we kijken wie ons plan wil gaan uitvoeren.”

Sinterklaas en de vermiste dakkaarten

Behalve een alternatieve intocht is er voor de kinderen dit jaar ook weer een spannende kindervoorstelling in De Tamboer. Een groep Hoogeveners begint volgende week met de repetities van Sinterklaas en de vermiste dakkaarten.

Monique Oost van de stichting: „Iedereen heeft er heel veel in. Sinds een aantal jaar maken we zelf een kindervoorstelling in overleg met De Tamboer. We voeren het stuk op 2 december twee keer op.” In het stuk is een hoofdrol weggelegd voor de Selfiepiet. Op een nacht raakt Selfiepiet zijn geliefde knuffelkonijn kwijt en hij blijft de hele nacht op om te zoeken. De volgende ochtend vraagt Sinterklaas om de dakenkaarten, maar Selfiepiet heeft deze ergens neergelegd en doordat hij zo moe is weet hij niet meer waar.”

Het is dus nog even wachten hoe Sinterklaas zijn entree gaat maken in Hoogeveen, maar dat hij komt staat als een paal boven water.