Efficiënter Tiendeveen wint van VVAK

Tiendeveen in de laatste bekerwedstrijd trad Tiendeveen thuis aan tegen VVAK. In een gelijk opgaande wedstrijd gingen de mannen van Marco Reitsma beter met de kansen wat resulteerde in een 3-0 ruststand. Toch bleef VVAK voor een beter resultaat strijden en nadat eerst de 4-0 nog werd aangetekend kwam de spanning nog terug in de wedstrijd maar verder dan de 4-3 kwam VVAK niet. Justin Lunenborg schoot in de 95ste minuut vanaf de stip de wedstrijd definitief in het slot (5-3).

Tiendeveen nam al na vier minuten de leiding, want Yusuf Ucan reageerde fraai op een diepte bal en knalde de bal hard over doelman Tim Stille in het net (1-0). Dylan Meinen antwoordde voor VVAK met een afstandsschot, deze ging net naast bij Sander Lubbers. Beide teams hadden enkele kansjes maar toch was er ruim een half uur gespeeld voordat scheidsrechter Omer Al Alawi uit Sneek weer een treffer kon noteren. Jeffrey Boxma werd bij een snelle vrije bal, genomen door Stephan Gort, weg gezonden en vrij voor doelman Stille was deze kansloos (2-0). VVAK die met verzorgd voetbal niet veel onder deed bij Tiendeveen zag zelfs de 3-0 nog binnen geschoten door Kadir Tangor die de bal in de verre hoek schoot. Het laatste gevaarlijke moment voor rust was voor VVAK maar Danny Kreuze knikte de hoekschop tegen de lat.

In de tweede helft had Tiendeveen Kadir Tangor de speler, die de 4-0 binnen schoot. Joran Botter ronde de eerst volgende aanval af van VVAK met een harde lage bal, die de tweede paal binnen viel (4-1). Erik Sieders knikte haast een hoekschop binnen maar zijn kopballetje werd gemakkelijk gepakt door Lubbers. Robert Stille zag, na een hoekschop zijn poging moeizaam van de doellijn gehaald door VVAK. Bugra Cetin zag met buitenkant schoen zijn schot via de lat over ketsen. VVAK kwam na 80 minuten via Dyon Bruins op 4-2 toen hij alleen op doelman Lubbers aan ging. Joran Botter schoot namens de gasten nog een keer op de binnenkant van de paal en toen in de extra tijd de 4-3 ook nog werd gescoord door Maurice Kosters leek het nog spannend te worden maar vijf minuten in de extra tijd werd Yusuf Ucan onderuit gehaald door doelman Stille waardoor de bal op de strafschopstip kon worden gelegd door Justin Lunenborg, die koeltjes raak knalde 5-3. Kort hierna floot scheidsrechter Al Alawi voor het laatste signaal en kunnen beide clubs zich volledig richten op de komende competitie. Eindstand: 5-3.

Rudy Kleine