Elko gaat mee in nieuwe trainingstrend

Elim - Korfbalvereniging Elkod heeft speciale WallBall-palen geplaatst op het trainingsveld. Een nieuwe trend binnen het korfbal waar alle korfballeden gebruik van kunnen maken.

Gerda Jonkman(bestuurslid KV Elko) is trots op haar club. „We zijn trots op onze leden en bestuur die elke mogelijkheid aangrijpen om onze club nieuwe impulsen te geven die het plezier in en de techniek van korfbal bevorderen. Wij zijn dan ook erg blij met de plaatsing van de WallBall-palen.’

De commissie van de korfbalvereniging is inmiddels aan de slag gegaan met de voorbereidingen om in het nieuwe seizoen de WallBall palen te kunnen gebruiken. Ondanks dat de vereniging ook de beperkingen ondervindt vanwege het coronavirus, is de commissie evengoed doorgegaan met het uitwerken van het initiatief. De vereniging hoopt nog jaren gebruik te kunnen maken van deze nieuwe toevoeging aan het korfbalspel.

Korfbatechniek en conditie

De WallBall-palen dragen bij aan het korfbalplezier en de techniek die je gebruikt bij het korfballen. Het is de bedoeling dat een ‘zware’bal tegen de plaat wordt geschoten. „Hierdoor train je zowel je korfbaltechniek, als je conditie. Omdat deze bal wat zachter is, is deze ook meer geschikt om over te gooien en zo een leuke interactieve workout te maken Dit nieuwe spel zal zeker veel belangstelling krijgen binnen de vereniging en omgeving.”

Geld beschikbaar gesteld

plaatisng van de palen is mogelijk dankzij een bijdrage van telecomaanbieder Simpel. Telecomaanbieder Simpel, sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland, stelt geld beschikbaar voor de opstart van duurzame en maatschappelijke initiatieven binnen lokale korfbalverenigingen. Alle korfbalverenigingen in Nederland konden dit jaar een inzending doen en kans maken op een bijdrage uit een speciaal fonds.