Elim stuurt De Weide met een verlies naar huis

Elim Een eerste helft waarin Elim licht het betere van het spel liet zien en een tweede helft waarin De Weide door een aantal omzettingen in het team zich goed herstelde. Beide teams lieten zien goed aan elkaar gewaagd te zijn, waarbij de punten vandaag in Elim bleven.

Vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien te willen voetballen en volgden doelrijke pogingen. In de zevende minuut voorkwam een verdediger van Elim dat Strijker de 0-1 kon laten noteren en De Weide op voorsprong kwam. In de veertiende minuut werd door Prijs voor Elim gescoord, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de daarop volgende vijftien minuten trok Elim het initiatief meer naar zich toe en had De Weide soms moeite met de snelheid van de voorhoedespelers van Elim. De Weide hield echter prima stand en Ronkes kreeg een uitstekende mogelijkheid om de score voor de Weide te openen, wat keeper Terpstra van Elim net kon voorkomen. In de 40e minuut een lange bal op D. Doldersum en hier wist de speler van Elim wel raad mee en scoorde de 1-0.

De Weide probeerde met meer initiatief te spelen

Na de rust twee wissels bij De Weide, Nijstad voor Buining en Tuinstra voor Greving en na waarschijnlijk een goede speech van de trainer stond er een ander team. De Weide nam vanaf de aftrap meer initiatief en dit leidde tot meer druk. Helaas kwam dit niet tot een doelpunt. Ronkes had nog een goede kans maar in de 65e minuut was het Elim dat op een 2-0 voorsprong kwam door M. Doldersum. Trainer Smit wisselde daarop Verbeek en Muijsson voor Bosma en Belt. In de 75e minuut werd een mooi opgezette aanval van Strijker en Bosma ingekopt door Ronkes, door deze 2-1 stand kwam er weer spanning in de wedstrijd. Luchtenberg werd gewisseld voor Benjamins, waarmee de trainer aangaf voor minimaal een gelijkspel te willen gaan. Helaas mocht dit niet lukken en gingen de Elimieten als winnaar van het veld.

Edwin Belt