ZZVV walst Tiendeveen omver

Tiendeveen Tiendeveen ging in de tweede bekerwedstrijd volledig kansloos onderuit tegen ZZVV. Het werd een blamage voor de mannen van Marco Reitsma want met een 1-12 overwinning gingen de mannen van ZZVV terug naar hun vandaag officieel heropende verbouwde kantine.

Snel beslist

De wedstrijd was al heel snel in de knip voor ZZVV, want na twaalf minuten hadden de gasten al vier keer het net gevonden. Tiendeveen werd vanaf het beginsignaal vast gezet en amper na een minuut spelen tikte Janou Veen een te korte terugspeelbal langs doelman Sander Lubbers. Vijf minuten later pikte de net speelgerechtigde Wouter Marinus van ZZVV opnieuw een te korte terugspeelbal op en liet Jovanni van Dijk simpel de 0-2 aantekenen. Kort daarna ging de bal ook nog op de stip na een overtreding voor ZZVV, die koeltjes werd binnen geschoten door Joël Huiskes. Een minuut later schoof Janou van Veen de 0-4 ook al binnen en was er van een wedstrijd eigenlijk geen sprake. Nadat ZZVV nog een paar kansen onbenut had gelaten had Jeffrey Boxma na een half uur spelen zowaar een kans voor Tiendeveen maar doelman Jelle Verburg bracht redding in de één tegen één situatie. Kort hierna dwong Yusuf Ucan Verburg tot een redding die een hoekschop opleverde. Deze werd vervolgens net van de doellijn gehaald. Vervolgens werd doelman Sander Lubbers verschalkt door Sander Hartman die zijn schot van richting zag veranderd, waardoor de doelman kansloos werd. Twee minuten later was het dezelfde Hartman die via de paal de 0-6 aantekende en nadat op slag van rust Wouter Marinus met een vrije bal langs het muurtje de 0-7 had binnen geschoten werd de thee opgezocht.

Eenzelfde spelbeeld

De tweede helft kende eenzelfde beeld voor de toeschouwers want de 0-8 viel al snel na de hervatting. Jovanni van Dijk tikt van dichtbij de bal binnen. Na ruim een uur viel de 0-9 door Tom Leerdam, die Lubbers ook verschalkte. Vervolgens kregen ZZVV een strafschop na een lichte overtreding net binnen het strafschopgebied die Joël Huisjes benutte en met deze buitenkans maakte hij de tien vol. Na 70 minuten viel de zeer twijfelachtig eretreffer. Een snelle diep gespeelde vrije trap werd opgepikt door Ruthger Gort die met een lob doelman Verburg kansloos liet. In de slotfase wist Jovanni van Dijk nog twee keer raak te schieten wat zijn totaal op vier treffers brachten ZZVV de teller op twaalf liet stoppen. Eindstand 1-12.

Rudy Kleine