Toch TVM Awards dit jaar

Hoogeveen - De TVM Awards Ridder 2020 en Veilig Transport worden later dit jaar toch uitgereikt.

Eerder dit jaar werd het NK Veiligste Chauffeur, ook een onderdeel van de TVM Awards, doorgeschoven naar 2021 vanwege het coronavirus.

Verdienstelijk

De TVM Award Ridder 2020 is bestemd voor een vrachtwagenchauffeur die zich verdienstelijk heeft gemaakt of iets betekend heeft voor transportveiligheid. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn doordat hij of zij langdurig schadevrij heeft gereden of door een heldhaftige actie op de snelweg. Vorig jaar ging deze prijs nog naar vrachtwagenchauffeur Nick van Rijn uit Tuil die bij een ongeval op de A2 zijn vrachtwagen dwars op de weg had gezet om op die manier slachtoffers en hulpverleners te beschermen.

Transportonderneming

De TVM Award Veilig Transport is bestemd voor een (transport)onderneming die vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een positieve bijdrage levert aan transport- en verkeersveiligheid en daarmee aantoonbaar het verschil maakt. In 2019 werd deze prijs gewonnen door Vrijbloed Transport uit Haarlem.

Kandidaten voor beide TVM Awards kunnen genomineerd worden op tvmawards.nl. De voordrachten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.