De Wasbeer en De Vlieger zijn tevreden over samenwerking

Hoogeveen - Deze maand viert de samenwerking tussen wasstraat De Wasbeer en de Vlieger-zorg haar tweede verjaardag.

Een bijzondere samenwerking die zijn oorsprong vond in een ontmoeting tussen Dave Santing van De Wasbeer en Sander van Sloten van de Vlieger-zorg. Inmiddels werken twee bewoners van de Vlieger-zorg, onder begeleiding, bij Dave in de wasstraat. En dat naar volle tevredenheid van alle betrokken partijen.

Trots op collega’s

Dave vertelt met trots over zijn twee collega’s. „Beide jongens hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en werken nu gemiddeld twee dagen per week in de wasstraat. Dit valt onder de de zogenaamde arbeidsmatige dagbesteding van de Vlieger-zorg. De Vlieger-zorg biedt zorg op maat aan kinderen en jongvolwassenen met diverse problematiek en mogelijk in combinatie met een licht verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.”

Wasstraat op Buitenvaart

De Wasbeer startte haar activiteiten zes jaar geleden aan de Buitenvaart in Hoogeveen. De hypermoderne, maar liefst 48 meter lange, wasstraat beschikt over een geavanceerd waterrecyclingsysteem, wat ervoor zorgt dat maar liefst 90 procent van het water wordt hergebruikt. Bovendien wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare producten.

De jonge ondernemer Dave Santing vindt het, zoals hij het zelf omschrijft, ‘hartstikke mooi’ dat de twee jongens van de Vlieger-zorg in zijn bedrijf hun plekje gevonden hebben tussen de andere medewerkers. „Ze helpen met allerlei werkzaamheden. Dave legt uit dat iedere auto die de wasstraat doorgaat, eerst altijd door een medewerker met de hand ‘gesopt’ wordt. ‘Dat zijn werkzaamheden waar ze ons goed bij kunnen helpen”.

Maar ook voor assistentie bij het stofzuigen en de bandenspanningsmeting zijn de medewerkers van De Wasbeer aanwezig. „Het is goed om te zien dat het werk deze jongens een zinvolle daginvulling geeft en structuur biedt. Ook het klantencontact doet hen goed. En wij zijn natuurlijk erg blij met de extra hulp die we op deze manier krijgen!”.