De drie beste kledingstukken voor over een overhemd

Aangeboden door: Heerenzaak.nl

Wanneer het weer wat kouder wordt wil je natuurlijk je favoriete overhemd kunnen dragen. En zelfs in de zomer kan het ’s avonds flink afkoelen. Maar geen nood: er zijn genoeg stukken bovenkleding die perfect te combineren vallen met een overhemd.

Sterker nog, ze voegen nog dat extra tikkeltje klasse aan je outfit toe. Zo denken we spontaan aan heren truien, colberts of jasjes. We gaan in dit artikel dieper in op de drie kledingstukken die je perfect over je overhemd kunt dragen. Wil jij het altijd lekker warm hebben, maar toch stijlvol voor de dag komen? Lees dan snel verder.

1. De trui

Een trui houdt je warm en zorgt ervoor dat de kraag van je overhemd mooi zichtbaar blijft. Dat zorgt voor een nette, stijlvolle uitstraling. Let wel: een trui is niet geschikt voor de meeste formele gelegenheden. Op een businessmeeting is het bijvoorbeeld eerder af te raden. Op kantoor is het dan weer wel een prima optie.

Wil je meer van je overhemd tonen? Overweeg dan een trui met een V-hals. Bovendien geef je zo meteen ook een iets meer zakelijke touch aan je outfit. Qua kleur zit je met donkerblauw, lichtblauw, cognac, zwart of grijs altijd goed. Deze kleuren zijn over het algemeen vlot te combineren met een overhemd en met casual kleding voor in je vrije tijd.

Ook de maat is van cruciaal belang. Een trui die te groot is, ziet er al snel slordig en onverzorgd uit. Maar niet alleen de maat van de trui is van belang, ook de maat van het overhemd is heel belangrijk. Ook een overhemd dat te veel onder je trui doorkomt, ziet er immers niet echt netjes uit.

2. Het colbert

Draag je je overhemd graag voor casual gelegenheden of combineer je het bij voorkeur met een pantalon? Dan is een colbert een niet te missen toevoeging aan je outfit. Voor een avondje stappen, een housewarming of namiddagje winkelen, is een colbert ideaal. Ook op het werk of voor een zakelijke meeting zal je met een colbert niet uit de toon vallen.

Wil je eerder voor een losse, casual stijl gaan? Draag je colbert dan gewoon open. Voor een iets meer zakelijke uitstraling kun je de bovenste knoop in het midden sluiten. Let wel: sluit nooit beide knopen van je colbert.

Werk het af met een stropdas voor wanneer je nog een extra zakelijke toets wilt toevoegen. Om nog wat meer diepte aan je outfit te geven, kun je het over je trui en overhemd dragen. Vooral als het buiten wat fris is, kan dat de beste keuze zijn.

3. Het kostuumjasje

Een klassieker die in elke heren kleding kast niet mag ontbreken, is het kostuumjasje. Heb je een formele gelegenheid, zoals een belangrijke zakenlunch op het programma staan? Dan is een kostuumjasje een veilige keuze. Ook op gala’s of huwelijken worden kostuumjasjes vaak gedragen.

Vaak wordt bij een kostuumjasje een passende broek gedragen. Het is echter geen schande wanneer je dit niet doet, want het belangrijkste is dat het jasje goed bij je overhemd past. Om er extra formeel uit te zien, kun je er voor kiezen om er een stropdas bij te dragen.