Buurt steunt plan kinderen: stormbaan schot in de roos

Hoogeveen - Ze gingen niet over één nacht ijs, de kinderen in de Da Costastraat en Vondelstraat. Ze wilden dolgraag ter afsluiting van de zomervakantie een dagje een stormbaan in hun speeltuin, die ietwat verscholen is gelegen tussen beide straten.

Maar hoe kom je aan geld daarvoor? Ze besloten in de twee straten huis aan huis een flyer, geschreven door Isabel Berendsen, te bezorgen met uitleg over hun plan én daarbij een lege enveloppe. Maandagavond 10 augustus gingen ze opnieuw langs de deuren om de enveloppen, hopelijk nu met inhoud, weer op te halen. Tot hun grote blijdschap kregen ze heel wat bijval. Het leidde tot een prachtige opbrengst: 300 euro. Een ongekend bedrag, want eigenlijk hadden ze verwacht op zo’n 60 euro uit te komen.

Het was in ieder geval meer dan genoeg om een stormbaan te kunnen huren. Dankzij deze steun van buurtbewoners en ook nog eens bijdragen van sponsors, kon donderdag van 11.00 tot 21.00 uur een compleet dagje uit in de eigen omgeving worden aangeboden. Inclusief ijsje, broodje knakworst, chips, drinken, patat en kroket of frikandel.

Groot spektakel

,,Het is één groot spektakel”, vertelt Mandy Nijmeijer, die samen met Evita Prins de kinderen heeft geholpen bij het uitwerken van het plan, donderdagmiddag. Ondertussen klinken vrolijke kinderstemmen op de opblaasbare glijbaan, waar de hele dag door water op wordt gespoten om de boel koel en glad te houden. Een vader komt met een grote lach op zijn gezicht op Mandy af om haar te bedanken. ,,Ik vind het geweldig dat dit is georganiseerd. Echt fantastisch”, reageert hij. Mandy straalt. ,,Ja, daar doe je het voor, blije kinderen én ouders. Het is fijn dat het wordt gewaardeerd.” In totaal genieten zo’n 40 kinderen van de waterpret en al het lekkers. Een van hen is de 9-jarige Shica Vieira. ,,Het is een leuk dagje uit bij huis en ook nog eens heel gezellig. Normaal gebeurt hier niet zoveel”, vindt ze.

Een leuke bijkomstigheid is dat er ook nog wat geld over is. Dat gaat in een spaarpotje voor een volgende activiteit. Wat? De kinderen weten het antwoord al. In koor: ,,Een kinderdisco met schuimparty!”