Kinderkoor Viva la Musica neemt videoclip op bij Meule van Wassens

Het Kinderkoor van Viva la Musica uit Zuidwolde en Meppel nam donderdagavond een videoclip op bij de Meule van Wassens in Zuidwolde. Het zomerconcert kon door corona niet doorgaan, maar een videoclip draaien op een historische plek, dat kon wel.

De liederen waren vooraf in een kerk opgenomen. De 22 meiden en één jongen hoefden feitelijk alleen maar te playbacken. En dat allemaal met als decor de Meule van Wassens, het pas gerestaureerde 150 jaar oude monument dat weer als korenmolen moet gaan draaien. Net als vroeger.

Het kinderkoor onder leiding van Ciciel van der Zee zong 'j'Entends du moulin' en The Jolly Miller, een Frans en Engelstalig kinderliedje.”We zingen als kinderkoor veel oude liedjes, ook veel Nederlandse. Ze zijn bijna allemaal weggezakt. Kortjakje, niemand kent het nog.” De clips worden binnenkort op Youtube gezet.

Begin van de koorschool

De film werd geschoten bij de molen in Zuidwolde. Dat heeft meerdere redenen: op die plek begon koorschool Viva la Musica dertig jaar geleden, de Meule van Wassens is klaar én de gemeende De Wolden zorgt er met subsidie voor dat Viva La Musica kan bestaan. „In Meppel zijn we ook actief, maar daar geeft de gemeente helemaal niks. We willen dus ook een beetje gemeente De Wolden promoten die wél oog heeft voor wat wij doen. Dankzij hen kunnen wij dit doen.”

Viva La Musica is een koorschool in Meppel en Zuidwolde. In totaal zijn er zeventig leerlingen, ingedeeld in een beginners- een kinder- en een jeugdkoor. Het is een opleiding waarbij kinderen leren zingen van bladmuziek. Zang en notenlezen samen.