Alteveer maakt zich op voor feestweekend

Alteveer - Alteveer houdt dit jaar in verband met corona geen feestweek, maar een feestweekend. Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 augustus is het zover.

Het feestweekend start vrijdag om 10.00 uur met de Alles Kids-Meerkamp. Een evenement voor kinderen van de basisschool vanaf groep 3 tot en met 8. Met diverse behendigheidsspelletjes zoals een opblaasstormbaan, kruiwagenrace, ski-lattenlopen, wateroverbrengspelletjes, duo-zaklopen enzovoort. Spelmateriaal en andere zaken worden regelmatig gedesinfecteerd. Volwassenen houden toezicht en hebben, als het niet echt nodig is, géén fysiek contact met de kinderen en houden minimaal 1,5 meter afstand. Vanaf 14.00 uur is er een meerkamp voor jeugd van 12 tot en 18 jaar. Ook hiervoor geldt: geen fysiek contact en 1,5 meter afstand.

Happen en Trappen

Zaterdag 15 augustus staat vanaf 12.40 uur in het teken van Happen en Trappen, een fietstocht, voor het hele gezin. Online opgave is verplicht, waarna de starttijd wordt doorgegeven. Dit om drukte bij het feestterrein te voorkomen. Het maximale aantal deelnemers is 150. De route beslaat 25 kilometer. Versnaperingen onderweg worden coronaproof neergezet. Eindpunt is dorpshuis De Alke. Daarnaast is er ‘s avonds in het kader van Summer Madness De Wolden ook bubble voetbal bij VVAK. Aanvang 19.00 en 20.00 uur.

Zondag 16 augustus start om 8.30 uur een wandeltocht van 5 en 10 kilometer. Na online opgave en met een maximum van 150 deelnemers kan men onder leiding van Johan Jonkman een ochtendwandeling maken. Gestart wordt in tijdblokken om drukte te voorkomen. Ook hier geldt weer afstand houden.

Dorpspicknick

Na terugkeer is er een dorpspicknick, vanaf 10.30 uur. Ook hier weer online opgave vooraf. Ieder gezin, huishouden of individu eet zelf meegebrachte broodjes op een eigen picknickkleed. De afstand tussen de kleden is minimaal anderhalve meter. Er kunnen maximaal 250 personen aan de picknick deelnemen.

Tijdens deze picknick is er een bezinningsmoment met een licht-religieus karakter, verzorgd door mensen van de plaatselijke dorpskerk.