Trappen, Happen en Stappen zit bijna vol

Hoogeveen - Met een kleine 600 verkochte tickets zit Trappen, Happen en Stappen bijna vol. Er zijn nog 150 kaarten beschikbaar. Het gaat om plekken in de startvakken 8.30 en 12.15 uur. Alle starttijden daartussen zijn niet meer beschikbaar.

„Het weer lijkt mooi, de routes zijn verkend, het vermaak is geregeld, de hapjes geproefd, kortom er kan gefietst en genoten worden”, laat Rienk Kluiving namens de organisatie weten. Alles is dus in kannen en kruiken voor het fietsevenement, dat komende vrijdag en zaterdag wordt gehouden. „We moeten alleen de stoppunten nog inrichten, dingen op z’n plek zetten en de deelnemers instrueren. Zo dienen zij een gezondheidscheck in verband met corona in te vullen”, legt Kluiving uit.

Water aangeboden

Onderweg wordt op diverse locaties water aan de deelnemers aangeboden. Extra maatregelen in verband met het warme weer zijn volgens Kluiving vooralsnog niet genomen. ,,Mocht dat toch nog nodig blijken, dat doen we dat uiteraard alsnog.”

De start is dit jaar bij theater De Tamboer, midden in het centrum van Hoogeveen. De deelnemers vertrekken vanuit de tuin van De Tamboer, te bereiken via de artiesteningang aan de achterzijde. Op vrijdag gaat de route richting Drijber en op zaterdag richting Ruinen. Elke dag zijn er routes van 30 en 40 kilometer met onderweg vermaak in de vorm van muziek of theater. Daarnaast worden er kleine hapjes aangeboden, maar dit jaar is er voor het eerst ook een wat grotere warme hap.

Voor het evenement zijn weer nieuwe routes samengesteld en de organisatie denkt zelfs te kunnen verrassen met een gedeelte dat bij weinig mensen bekend zal zijn.

Cadeautje

Dat het fietsevenement plaatsvindt is min of meer een cadeautje, want het zag er door corona naar uit dat het afgeblazen moest worden. Wel is het aantal dagen teruggeschroefd van vier naar twee. Corona zorgt bovendien voor strengere regels: deelnemers moeten zich van tevoren aanmelden. Dit kan voor de route op vrijdag nog tot donderdag 14.00 uur en voor de route op zaterdag nog tot vrijdag 14.00 uur via de website: www.trappenhappenstappen.nl. Aanmelden kan in tegenstelling tot voorgaande jaren niet op de dag zelf.