Ziggo digitaliseert televisiesignaal in regio Hoogeveen-Meppel

Regio - Ziggo herstart vandaag de operatie om het televisiesignaal volledig te digitaliseren in de regio Hoogeveen-Meppel. Deze regio maakt in de nacht van maandag 28 september op dinsdag 29 september de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.

Ziggo startte in maart 2018 haar ‘schakelmee’-campagne met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.

De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland, Gelderland, Nijmegen, Tiel-Ermelo, Leeuwarden, Drachten- Heerenveen, Noord-Holland, Zuid-Limburg en Tilburg.

Naast de regio Hoogeveen-Meppel wordt de operatie nu ook in Leiden-Amstelveen opgestart.

Extra zenders

Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten.