Top Fit Hoogeveen bestaat 10 jaar

Hoogeveen - Top Fit Hoogeveen bestond op 10 augustus 10 jaar. Eigenaresse Angelique Sabandar, moeder van Samuel (15) en Elise (10), begon tien jaar geleden met twee streetdancelessen voor kinderen, die gegeven werden in de Montessorischool in Hoogeveen. Tien jaren later staan er 37 lessen op het rooster.

Angelique geeft deze lessen niet alleen. Naast haar zijn er drie instructeurs die ook les geven. Inmiddels wordt er naast streetdance ook Bodyjam, Sh’bam, Latin Moves, Bodyshape, Fiësta en Bootcamp gegeven. Na de zomervakantie wordt dit pakket uitgebreid met Bodybalance, High Intensity Interval Training, Zumba, Dans U Fit 55+/65+ en Bootcamp4kids.

Heel wat opgebouwd

Afgelopen 10 jaren is er heel wat opgebouwd. „Naast ons reguliere rooster organiseren we diverse activiteiten/evenementen voor onze leden, maar ook voor niet-leden”, vertelt Angelique. „Vanaf 2011 hebben we een jaarlijks terugkerend evenement: Coole Kids Dag. Deze dag vindt aan het einde van het seizoen plaats. De streetdancekinderen staan dan in de spotlights. Zij laten op het podium van theater De Tamboer aan alle toeschouwers zien wat zij dat seizoen hebben geleerd. We begonnen met één show en inmiddels zijn dat er drie geworden.” Vanaf 2013 wordt ook jaarlijks een onderlinge danswedstrijd gehouden. De streetdancekinderen van de reguliere groepen kunnen zich hiervoor aanmelden. Vanaf 2014 organiseert TopFit jaarlijks een danskamp voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. In het eerste jaar gingen er 30 kinderen mee. Inmiddels zijn dat er 70. Vanaf 2014 worden ook jaarlijks streetdancelessen gegeven bij de sportdag van Special Heroes. Wat dit zo bijzonder maakt, is dat er honderden zeer moeilijk lerende kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking van het voortgezet onderwijs verschillende sporten beoefenen waaronder streetdance. „Vanaf 2015 zijn we begonnen met streetdanceselectiegroepen. Met deze groepen doen we mee aan streetdancewedstrijden enwe hebben al veel prijzen gewonnen.”

Goed doel

Sinds 2015 zet Top Fit Hoogeveen zich elk jaar in voor een goed doel. Vijf jaren achtereen is door het organiseren van een evenement geld ingezameld voor de stichting Spieren voor Spieren. Vorig jaar ging de opbrengst naar Kika.

Angelique: ,,Voor onze streetdanceleerlingen hebben we ook dansworkshops van externe docenten zodat zij eens andere dansstijlen in de hiphopcultuur konden ervaren. We hebben zelfs Juvat Westendorp als docent gehad en dat was erg gaaf.”

Top Fit Hoogeveen houdt zich ook bezig met het geven van workshops/clinics op basisscholen en het voortgezet onderwijs en verschillende evenementen in en rondom Hoogeveen. Ook geeft Top Fit vaak optredens met de streetdancegroepen. „Zo hebben we gestaan op de Sportmarkt, Jeugd Theaterdag, opening Cultureel Seizoen, Hardenberg Buiten, Koningsdag, Feestweek Noordscheschut, Feestweek Alteveer, Strunen in het duuster, Jaarmarkt Hollandscheveld, Samenloop voor Hoop, et cetera.”

Bootcamp4kids

Met Bootcamp4kids is Top Fit Hoogeveen een nieuwe weg in geslagen. Met dit programma kunnen kinderfeestjes worden geboekt. „Origineel en lekker sportief. Wij organiseren de leukste bootcampfeestjes voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Wij komen naar je toe op locatie om een volledig verzorgde kinderverjaardag met een wervelend thema op touw te zetten.” Maar Bootcamp4kids kan ook ingezet worden als een workshop of lessenserie bij basisscholen of buitenschoolse opvangcentra. Angelique is trots op de ontwikkeling die Top Fit Hoogeveen de afgelopen 10 jaren heeft doorgemaakt. „We blijven doorgaan.”

www.topfithoogeveen.nl