‘Ik heb nog nooit mijn diepere kant laten zien aan mensen’: Imani Laturette en Sam Landsman lanceren nummer On my mind en eren hiermee vriend en neef Dylano

Hoogeveen – Het hakte er vorig jaar flink in. Neefje en vriend Dylano Ratuhaling van Imani Laturette (16) uit Hoogeveen en Sam Landsman (17) uit Hollandscheveld koos er op 21 juni 2019 voor om uit het leven te stappen. Imani schreef hier een tekst over en zette het op muziek, Sam schoot vorige week samen met Imani een videoclip voor het nummer en maakte het tot een geheel.

Imani legt met dit nummer zijn ziel bloot. ,,Mensen kennen mij als de blije jongen, maar ik heb ook heel wat meegemaakt. Dit nummer is totaal anders dan wat ik daarvoor uitbracht, maar dat maakt het wel speciaal.”

Heftig nummer

Sam en Imani kenden elkaar alleen via Instagram. Vorige week ontmoetten ze elkaar voor het eerst in het echt. Niet zomaar om even wat te drinken, maar om een clip op te nemen voor het nummer On my mind van Imani (artiestennaam: Rev Steeze). Een heftig nummer met een enorme lading. ‘I got some things on my mind, I don’t know why. God, help me. Save me from this misery’, zingt hij in het nummer. Het gaat onder andere over zijn neefje Dylano. ,,Het was mijn neef, maar ook een goede vriend. Met hem kon ik alles bespreken, ook de laatste keer dat ik met hem was. Het was de leukste dag ooit die ik met hem heb beleefd. Ik kon het ook niet geloven toen ik hoorde dat hij er niet meer was. Ik had er veel stress van en miste hem enorm. Nog steeds. Er zijn momenten waarop ik me gewoon niet goed voel en dat gevoel heb ik in dit liedje gestopt. Veel mensen kennen me van de ‘leuke liedjes’. Deze diepere kant van mijzelf heb ik nog nooit laten zien.”

Videoclip

Ook Sam is druk bezig met muziek. Hij volg de opleiding Media en Vormgeving in Groningen en schiet veel videoclips, bewerkt de beelden en maakt er dan een videoclip van. ,,Drie jaar geleden volgde ik een fotografiecursus tijdens een vakantie in Frankrijk en kocht ik mijn eerste camera. Beeld vind ik geweldig en zelf maak ik ook muziek. Ik volg nu een jaar de opleiding in Groningen en heb het er erg naar mijn zin. Ik kan beeld en muziek nu mooi combineren.”

Kansen krijgt Sam volop en die pakt hij met beide handen aan. ,,Het begon eigenlijk allemaal met een cover art die ik op Instagram heb gezet. De plaat werd gedeeld door een artiest met 80.000 volgers en werd goed ontvangen. Ik ben dus meer cover arts gaan maken en ik maakte in samenwerking met een team in Rotterdam veel clips voor bekende artiesten. Ik kon snel aan de slag en dat heb ik een paar maanden gedaan, maar ben ondertussen voor mezelf begonnen onder de naam Maski en ik krijg veel opdrachten. Heel tof!”

Met flink wat ervaring op zak wist Sam ook meteen wat hij met de videoclip wilde toen hij het nummer van Imani hoorde. ,,Ik wilde dat beeld en muziek bij elkaar zouden kloppen, dat het mensen zou raken. Dat Dylano een belangrijke rol speelt in het nummer vind ik heel mooi, het is ook een stuk verwerking. Twee dagen voordat het gebeurde heb ik hem nog gesproken op de Hoofdstraat. We zagen elkaar sowieso vaker. Het was gewoon absurd.”

Dus namen de twee heren de videoclip vorige week op en het resultaat staat inmiddels online. Ze zijn tevreden. ,,Alles klopt, het is geworden zoals we graag wilden. Het is een mooi project van ons samen. Ook basketbal ik in het filmpje en daar wil ik later verder mee”, vertelt Imani. Wat hij er straks mee wil doen, weet hij nog niet precies. ,,Ik hoop op te kunnen treden, maar zolang het coronavirus er is, kan dat niet. Ik hoop in de toekomst wel.”