Outdoor Zuidwolde is klaar voor vijf dagen topsport

Zuidwolde Deze week wordt van 12 tot en met 16 augustus het landelijke springconcours Outdoor Zuidwolde georganiseerd. Het concours, dat oorspronkelijk jaarlijks plaatsvindt in mei, heeft met een club enthousiaste ruiters en vrijwilligers het toch weten te presteren om een wedstrijd te organiseren in deze onzekere tijd.

Door de COVID-19 situatie werden vanaf maart tot begin juli alle paardensportevenementen geannuleerd. Om de ruiters toch de mogelijkheid te geven weer in het wedstrijdritme te komen heeft Outdoor Zuidwolde een uitgebreid programma opgesteld. De paarden zullen van woensdag tot en met zondag aan de start verschijnen en op zaterdag is het tweede terrein ingericht voor de ponyruiters.

Nederlands kampioen

De deelnemerslijsten zijn goed gevuld en topruiters zoals de gisteren gekroonde Nederlands kampioen Marc Houtzager, Gerco Schröder, Willem Greve, Jur Vrieling, Albert Zoer, Michael Greeve en Piet Raijmakers weten hun weg naar Zuidwolde te vinden. Zij krijgen concurrentie van onder andere Marcel de Boer, Nathalie van der Mei, Monique van den Broek, Hendrik-Jan Schuttert, Pim Mulder, Dennis van den Brink en Remco Been.

Hoogtepunten deze week zijn de 1.45m rubriek op zaterdagmiddag en natuurlijk de 1.45m Grote Prijs op zondag. Helaas is het vanwege de coronaregels niet mogelijk om publiek te verwelkomen op het terrein. De organisatie heeft daarom een livestream beschikbaar gesteld via ClipMyHorse. Via de website www.clipmyhorse.tv kan iedereen de wedstrijden volgen vanuit huis.