Dammers kunnen weer aan de slag

Hoogeveen -Vandaag start de 11e editie van het Hoogeveen Open damtoernooi. Lange tijd was het onduidelijk of het toernooi nog wel door zou gaan, maar de organisatie kreeg het samen met de gemeente en de KNDB het toch voor elkaar. Het internationaal toernooi is vergeleken met de jubileumeditie in een afgeslankte versie gegoten vanwege de coronamaatregelen.

Het Hoogeveen Open duurt tot en met zaterdag en circa 90 spelers zullen acht rondes spelen in de sportzalen van MFC De Magneet. Winnaar van vorig jaar, de Hoogevener Nick Waterink, gaat zijn titel verdedigen in een speelveld met veel Nederlandse (sub-)toppers. Vorig jaar werd Waterink de verrassende kampioen door een karavaan aan grootmeesters achter zich te laten.

Minder sterk bezet

Dit jaar is het deelnemersveld minder sterk bezet, maar Waterink krijgt enorm veel concurrentie van grootmeester Martijn van IJzendoorn en Internationaal meester Jitse Slump van TeamNL. Ook de Litouwse grootmeester Aleksej Domchev is weer van de partij. Daarnaast zijn de Hoogeveense topspelers Zainal Palmans, Michel Stempher, Rick Hakvoort en Klaas Hendrik Leijenaar ook gemotiveerd om het podium te halen. Kortom, het wordt aan de top een spannende strijd.

Veel jeugdspelers

Het toernooi staat vooral bekend om een gevarieerde deelnemersveld met veel jeugdspelers, waarvan de eigen jeugd van Hoogeveen goed is vertegenwoordig, en recreatieve damfanatiekelingen. Ook is er weer een jeugdtoernooi met voornamelijk Hoogeveense jeugdspelers die na maanden weer achter fysiek dambord kunnen plaatsnemen.

Alle ontwikkelingen over het toernooi zijn te vinden op www.damclubhoogeveen.nl/toernooien. „Helaas kunnen we geen toeschouwers toelaten op de speellocatie”, zegt de woordvoerder van het toernooi.