Buitenboordmoter gestolen, vaarpret over voor kinderen uit de Waring

Hoogeveen - De vaarpret voor de kinderen uit de Waring is voorbij. Afgelopen nacht is de buitenboordmotor van hun bootje gestolen.

Omdat dit jaar vakanties anders worden gevierd dan anders, had een aantal ouders gezamenlijk voor de zomer een bootje gekocht met buitenboordmotor. Het vaartuig werd zelfs voorzien van een logo van de Waring en de buurtkinderen hadden grote schik op het water van de nabijgelegen Hoogeveense vaart. 
 

Eerdere poging 

Om diefstal te voorkomen was de boot voorzien van een slot met een alarm. Bij een eerdere diefstalpoging werkte dat goed. Weliswaar belandde de motor toen in het water, maar gestolen werd er niets. Nu, weken later, is het de dieven alsnog gelukt.
"Niemand heeft het alarm gehoord", vertelt buurtbewoonster Sylvia Molenberg die de diefstal betreurt. "De kinderen hadden er afgelopen tijd zoveel plezier in. En het was ook zo leuk om te zien, zo'n bootje vol kinderen.
 

Boot nu weggesleept

Vanmorgen werd de boot teruggevonden onder de autobrug. "De boot is eerst weggesleept en vervolgens is de buitenboordmotor op een plek waar niemand het kon horen losgemaakt van het bootje. Waarschijnlijk met een slijptol. Als iemand op Marktplaats of Facebook een motor van dit type te koop ziet aangeboden, vertel het ons dan alsjeblieft", zegt Sylvia Molenberg.