HZVV begint met forse nederlaag bij HHC

Hardenberg - De eerste wedstrijd van de voorbereiding van HZVV op het nieuwe seizoen leverde een forse 7-1 nederlaag op bij tweededivisionist HHC.

Het was te verwachten dat HHC, dat al weken in training is, de betere ploeg zou zijn. HZVV is een week in training en miste deze wedstrijd enkele basisspelers. Voor de nieuwe trainer Rick Mulder was de uitslag niet het belangrijkste, maar het feit dat zijn ploeg na vijf maanden weer een wedstrijd kon afwerken.

Zware confrontatie

HZVV begon haar oefencampagne direct met een uiterst zware confrontatie met het gretige HHC, dat afgelopen seizoen in de top van de tweede divisie meedraaide. HZVV kijkt terug op een sterk seizoen, waarbij de vijfde plaats als een uitstekende prestatie gezien mag worden. De ploeg bleef vrijwel ongewijzigd, alleen Pierre Semudenge verliet de ploeg, waarvoor Ronan Zwaagstra van MSC en doelman Jari Hooijer van Witteveense Boys in de plaats kwamen. Voor het duel tegen HHC was HZVV nog niet compleet, want het miste de geblesseerde Alex Zomer, Jan Hup, Milan ten Brinke en doelman Hidde Streutker die nog tot maandag in quarantaine verblijft na zijn vakantie in Kroatië. HZVV begon de wedstrijd tegen HHC met enkele debutanten, zoals Isaiah Euromkei en Jari Hooijer. HHC dat onlangs haar eerste oefenwedstrijd van Harkemase Boys had verloren, begon gretig en overrompelde HZVV met snel flitsend aanvalspel over de flanken. De van ACV overgekomen  Matthijs Hardijk was veel sneller dan zijn tegenstander Euromkei en leidde het eerste half uur veel gevaarlijke momenten voor doelman Hooijer in. Binnen twee minuten kopte Hardijk een voorzet van de opkomende back Kevin Görtz in en even later trof Hardijk de lat.

Veel hoger tempo

HZVV speelde daarna goed mee en kreeg twee opgelegde kansen via Kelly Joao en Fabian Stevens, maar doelman Nick Borgman lag in de weg. HHC hield er een veel hoger tempo op na en werd bij tegenaanvallen direct gevaarlijk. De ploeg toonde zich binnen negen minuten zeer effectief, want na een half uur keek HZVV al tegen een 4-0 achterstand aan. De thuisploeg sneed erg gemakkelijk door de HZVV-defensie en Rick Hemmink trof drie keer doel, waarbij de 4-0 een buitenspelluchtje kende. Er werd voor 150 toeschouwers drie keer 30 minuten gespeeld met twee pauzes. Bij de eerste pauze werd er gewisseld bij beide ploegen. Bij HZVV nam Tim Riksman de plaats in van Isaiah Euromkei. Na vijftig minuten namen Romano Djababoe, Ronan Zwaagstra, Jesse van Dalen en Joshua Abrahams de plaatsen in van Luke Millar, Yoran Popovic, Fabian Stevens en Kelly Joao in. Een half uur lang hield HZVV goed stand en werd zelf ook een paar keer gevaarlijk. HZVV kreeg na 55 minuten een strafschop na hands van Serge Fatima. Romano Djababoe liet Borgman vanaf elf meter kansloos. Even later maakte een HHC-er opnieuw hands na een inzet van Reza Hosseini, maar vreemd genoeg zag de 21-jarige arbiter Stan Endeman hierin geen strafschop.

Vierde treffer

In een fase dat HZVV zelf meer aan voetballen toekwam en HHC weinig kansen meer kreeg, kwam de thuisploeg na een uur wel op 5-1. Na een voorzet van Ravelino Junte tikte Rick Hemmink zijn vierde treffer binnen met hulp van Jari Hooijer, die de bal in eigen doel sloeg. In het laatste half uur drong HHC aan en beperkte HZVV zich tot tegenhouden. Het kwam zelf nauwelijks meer in de buurt van het doel van HHC. HZVV liep zich vaak vast rond de middenlijn, waardoor de druk op het eigen doel gehandhaafd bleef. Een kwartier voor tijd gaf HZVV zelf de 6-1 onnodig weg. Reza Hosseini speelde bal te kort terug en zag spits Rob van der Leij over het hoofd die dit cadeautje dankbaar uitpakte. Tom Willems had inmiddels doelman Jari Hooijer vervangen en Willems ranselde een fraai schot van invaller Rutger Etten schitterend uit de kruising. Vlak voor tijd was hij echter kansloos na een solo van Etten, die de HZVV-verdediging eruit liep. Dinsdag 11 augustus speelt HZVV de eerstvolgende oefenwedstrijd thuis tegen Emmen onder 21.

HHC-HZVV 7-1 (4-0)

1e. Hardijk 1-0, 21. Hemmink 2-0, 24. Hemmink 3-0, 30. Hemmink 4-0, 55. Djababoe 4-1 (strafschop), 61. Hemmink 5-1, 72. Van der Leij 6-1, 85. Etten 7-1. Scheidsrechter: Endeman. Toeschouwers: 150

HZVV: Hooijer (60. Willems), Euromkei (30. Riksman), Wijma, Manusiwa, Hosseini; Valente, Dzemidzic, Stevens (50. Abrahams); Popovic (50. Zwaagstra), Joao (50. Van Dalen), Millar (50. Djababoe).