Elimse dahlia’s worden als boeketten verkocht

Elim - De dahlia’s op de velden in Elim staan volop in bloei. Maar nu er dit jaar geen bloemencorso gehouden wordt, zullen de bloemen dit jaar niet op feestelijke wagens geprikt worden.

Niet op die van Elim, maar de dahlia’s van de Elimse bloemenvelden gaan dit jaar ook niet naar Vollenhove, Sint Jansklooster of Eelde.

Duizenden bloemen

„We hebben dus heel veel bloemen over”, zegt Ina ten Caat-Engels van de vereniging. Om er toch iets leuks mee te doen, en de kas van de vereniging nog iets te vullen gaan de leden op zaterdag 22 augustus van 9.00 tot 13.00 uur bossen dahlia’s verkopen. Op de vraag hoeveel boeketten de twee velden kunnen leveren is Ina even stil. „Och jeetje, ik heb geen idee. Het zijn duizenden bloemen. We beginnnen zaterdagochtend vroeg met snijden en het maken van bossen. Dat doen we op kleur, maar ook gemengd. Zodat iedereen kan kiezen. En wil iemand rood met wit gemengd, dan maken we dat toch”, zegt ze goedlachs.

2 euro per bos + kop koffie

Iedere bos dahlia’s kost 2 euro en daar krijgt de koper ook nog eens een kop koffie bij. „We proberen zo de onkosten te drukken die we moeten maken om de dahlia’s te verzorgen. Want ook al zijn er geen corso’s, de huur van het land en de andere kosten lopen gewoon door. Er wordt wel eens gedacht dat we het planten van de dahliaknollen beter niet hadden kunnen doen, maar dat is geen optie. Laat je deze een jaar liggen, dan verschrompelen ze en hadden we volgend jaar allemaal nieuwe knollen moeten kopen.”

Carstensdijk

De verkoop van de dahlia’s is bij het veld aan de Carstensdijk tegenover het sportveld. Belangstellenden kunnen hun auto eventueel parkeren op het parkeerterrein en de weg oversteken. Ina: „We gaan het zo inrichten dat iedereen goed anderhalve meter afstand kan houden. Dat vinden we belangrijk.”

Of er nog een tweede verkoopmoment komt, daar is binnen de vereniging nog niet over nagedacht.