Brownies&DownieS wordt Brasserie Van eigen deeg

Hoogeveen – Zelf de menukaart bepalen, heerlijke dingen uitproberen en nog meer gebruikmaken van streekproducten. Eigenaresse Irma de Kruijf van Brownies&DownieS Hoogeveen gaat per 1 augustus verder met haar zaak onder de naam Brasserie Van eigen deeg. ,,Alle kanjers hebben er ontzettend veel zin in.”

De Kruijf begon een kleine 5 jaar geleden haar lunchroom Brownies&DownieS in Hoogeveen en hoorde de afgelopen jaren dus bij een landelijk keten. De combinatie van zorg combineren met eten vond ze een geweldig idee. Omdat ze samen met haar 16 kanjers, die er allemaal al vanaf het begin werken, toch altijd haar hoofd boven het maaiveld uitsteekt, zet de stap naar volledige zelfstandigheid. ,,Ik heb geweldige jaren gehad bij Brownies&DownieS, maar ik wil verder. Andere dingen uitproberen, onze eigen taarten verkopen en zelf bepalen welke dingen we op de kaart zetten. Sommige dingen lopen hier heel goed, maar bepaalde gerechten ook niet. Ik wil zelf invloed hebben over wat we hier maken.”

De Kruijf was altijd al bezig met nieuwe dingen. ,,Een van onze kanjers heeft bijvoorbeeld het toetjesmenu bedacht. Zeven toetjes achter elkaar voor de echte zoetekauw. Dat heeft Brownies&Downies overgenomen. Dat was wel echt heel leuk. Ook hielden we in 2018 het Kanjergala. Onze toppers stonden allemaal een middag te shinen op het podium van theater De Tamboer. Ik wil nog veel meer van dat soort dingen doen, want we barsten allemaal van de ideeën. Na 5 jaar weet ik precies wat ik aan de mensen hier heb en met dit team kunnen we jaren mee.”

Er verandert aan het pand verder weinig, alleen de gevel wordt okergeel en de deuren zwart. ,,Lekker opvallend”, vertelt ze lachend. ,,En het is vrolijk en zonnig en dat past bij deze lunchroom.” De naam komt van het boek dat ze als vestiging in Hoogeveen uitbrachten: Taartjes van eigen deeg. ,,Maar die naam wilden we niet overnemen, omdat we natuurlijk veel meer verkopen dan alleen maar taart. Alles bij ons is zelfgemaakt, tot de mayonaise aan toe.”