Taart voor vrijwilligers begraafplaats Hollandscheveld

Hollandscheveld - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor de vrijwilligers die elke maandagmorgen aan het werk zijn op de begraafplaats in Hollandscheveld. Het gaat om Roelof Pol, Jan Koster, Reinder Koopman en Egbert Kelly.

Voor het derde jaar op rij zorgen zij ervoor dat alle graven, zowel oud als nieuw, worden schoongemaakt. ,,Na het overlijden van mijn vrouw ontdekte ik wat een troep het was op de begraafplaats. Door de modderige paden was het terrein moeilijk toegankelijk voor onder andere mensen met een rollator”, vertelt Pol. Er volgde een gesprek met de gemeente, die verantwoordelijk is voor onder meer het onderhoud van de paden. In dat gesprek kwam ook schoon houden van de graven ter sprake. „Er werd gezegd dat wij dat onderdeel zelf op zouden moeten pakken. En ja, dat hebben we dus gedaan.”

Eer van hun werk

De vier heren hebben veel eer van hun werk. Pol herinnert zich een bijzonder voorval: ,,Zo hebben we vorig jaar onder meer een oud kindergrafje opgeknapt. Nadat het weer helemaal schoon was, lag er de volgende dag een bloemstuk bij. Mooi toch?” Het materiaal dat de mannen nodig hebben, wordt verzorgd door de gemeente.

Om hoeveel graven het in totaal gaat op begraafplaats Hollandscheveld? Pol moet het antwoord schuldig blijven. Is alles klaar, dan beginnen ze echter gewoon weer van voren af aan.