De Zorgerije heeft nieuwe locatie: de Turferije

Hoogeveen – De Zorgerije neemt op 1 augustus haar nieuwe locatie de Turferije aan de Industrieweg 39 in gebruik.

„Het pand waar we naartoe gaan verhuizen is in de regio bekend als een voormalig autobedrijf, met een showroom, werkplaats en wasbox. Er wordt hard gewerkt om ons nieuwe onderkomen te verbouwen tot een dagbestedingslocatie. Naast dagbesteding krijgen ook onze ambulante begeleiders een nieuw onderkomen zodat we alles onder één dak hebben”, vertelt eigenaar Jan Pekel.

Veenkolonie

De naam de Turferije verwijst naar het verleden van Hoogeveen als veenkolonie en grootste turfproducent van Drenthe.

„Binnen de dagbesteding worden verschillende activiteiten aangeboden om deelnemers een passende en zinvolle dagbesteding te bieden. Hierbij kun je denken aan creatieve activiteiten zoals schilderen, handwerk, macramé of stone painting. In de werkplaats is er ruimte voor het werken met hout, meubels of fietsen. Natuurlijk is er ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. Een leuke bijkomstigheid is dat er een kleine cadeauwinkel gerealiseerd wordt waar onze deelnemers zelfgemaakte projecten kunnen tentoonstellen en eventueel kunnen verkopen”, zegt mede-eigenaar Chantal Pekel.

Comfortabel voelen

„De dagbesteding wordt zo ingericht dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan houden, daar is ruimte genoeg voor. Hierdoor kunnen we op een veilige manier zo’n 20 mensen ontvangen in de dagbesteding. De locatie is voorzien van vloerverwarming en een invalidentoilet. We vinden het belangrijk dat mensen zich bij ons comfortabel voelen. We zijn eerst van maandag tot en met vrijdag geopend. De dagbesteding zal later in het jaar 7 dagen per week open zijn om mensen ook in het weekend een zinvolle daginvulling te kunnen bieden.”

In verband met de situatie rondom het corona virus is de opening op 1 augustus alleen voor genodigden.