Liftmonteur tijdens werk in Hoogeveen aangevallen door flatbewoner (55) die boos is over kapotte lift

Een liftmonteur is tijdens zijn werk in een flat aan de Bouwmeesterstraat in Hoogeveen door een bewoner mishandeld. Het slachtoffer werd door de flatbewoner (55) tegen de muur gedrukt en met twee handen bij zijn keel vastgegrepen. De Hoogevener was kwaad, omdat de lift defect was.

Het incident gebeurde februari vorig jaar. De liftmonteur deed aangifte. De zaak is woensdag behandeld door de politierechter. Uit de verklaring van het slachtoffer blijkt dat hij in de flat in Hoogeveen was om de lift te repareren. De bewoner sprak hem aan. Vervolgens vertrok hij naar buiten om zijn hond uit te laten.

Toen hij terugkwam, was de monteur nog bezig met het repareren van de lift. Volgens het slachtoffer werd de man heel boos, omdat hij nog niet klaar was. Zijn vrouw zou afhankelijk zijn van de lift.

Monteur heeft rode striemen in de nek

De flatbewoner vloog de monteur aan. Een getuige zag dat de verdachte zijn arm om de nek had. De politie werd gebeld. Agenten stelden vast dat de monteur rode striemen in zijn nek had en een schaafwond die een beetje bloedde.

De verdachte is voor verhoor aangehouden in zijn flatwoning. Hij was niet bij de zitting. Bij de politie heeft de Hoogevener verklaard dat hij het slachtoffer was. Hij had een opmerking gemaakt over de lift. Toen zou de liftmonteur hem hebben aangevallen en niet andersom. Hij zou een tik op zijn lip hebben gekregen. De man zei uit zelfverdediging te hebben gehandeld. Volgens de politie had hij geen verwonding aan zijn lip.

‘Lift moet gerepareerd worden op zijn commando’

De officier van justitie vindt dat er geen bewijs is voor zelfverdediging. Zij acht de man schuldig aan de mishandeling op basis van de verklaringen van het slachtoffer en getuigen en het door de politie geconstateerde letsel bij de liftmonteur. ,,Het slachtoffer is een monteur die gewoon zijn werk staat te doen en die heeft hij mishandeld. Het lijkt erop dat meneer moeite heeft met het controleren van zijn frustratie. De lift moet gerepareerd worden op zijn commando.”

De Hoogevener is eerder veroordeeld voor mishandeling. De officier eiste een werkstraf van 80 uur (helft voorwaardelijk) en 1 dag cel. Die straf nam de politierechter over. De rechter noemt het verhaal van de verdachte volstrekt ongeloofwaardig.