Reisje van stichting Actief Samenleven naar Attractiepark Duinenzathe gaat toch door

Hoogeveen – Cor Velting en Fenna Hilgen van stichting Actief Samenleven hadden alles rond voor het jaarlijkse uitje voor minderbedeelde gezinnen. Ruim 110 kinderen zouden in mei met hun ouders een dag genieten in Attractiepark Duinenzathe. De uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig kan dit uitje in op 12 augustus, tijdens de laatste week van de vakantie, toch doorgang vinden. „Dan zijn ook de kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen toch een dagje erop uit geweest”, vertelt Cor.

Het echtpaar had zich er helemaal op verheugd en Cor en Fenna zijn daarom extra blij dat het evenement door kan gaan. „Het is een van onze favoriete uitjes van het jaar”, vertelt Cor lachend. ,,Het is geweldig als je de kinderen stralend uit de bus ziet komen na een dagje uit. Vorige week heeft Fenna op Facebook gezet dat het uitje door zou gaan en meteen stroomden de reacties binnen.”

Voor de organisatoren weer een bevestiging dat ze op de goede weg zijn. „We houden beiden van organiseren en van het maken van leuke deals. Zo hebben we van het Nationaal Fonds Kinderhulp 1500 euro gekregen voor dit uitje en ook van Pieter Arie van der Kooijfonds 1500 euro. Daarmee komen we een heel eind en we zijn ook erg dankbaar voor deze bijdragen.”

All inclusive

De reis gaat dit jaar naar Attractiepark Duinenzathe. „All inclusive. Normaal moeten we zorgen voor een lunch en avondeten, maar deze keer zit alles erbij in. Dat is een fantastisch concept. Eigenaar Jeroen Kolhoff heeft ook een mooie deal voor ons gesloten. We worden vanaf alle kanten geholpen om dit soort activiteiten te organiseren en dat is ook erg fijn.”

Stichting Actief Samenleven is vooral bekend van de Ouderenvierdaagse. Tijdens deze dagen gaan de wensen van bijna 100 Hoogeveense ouderen in vervulling. In 2018 werd de laatste vierdaagse gehouden. „Vorig jaar hadden we voor het eerst Circus in de Zorg. Een mooie ouderwetse circusvoorstelling in een tent op de Markt in Hoogeveen. Er werden drie voorstellingen gegeven. Ruim 500 ouderen beleefden een mooie dag. Dit jaar gaat Circus in de Zorg niet door, ik zou niet weten hoe we zoveel mensen in een tent moeten krijgen op anderhalve meter afstand. Voor volgend jaar staat het evenement wel weer gepland. Tegen die tijd zijn er vast meer dingen bekend over het coronavirus. We hebben nog even te gaan.”

Kinderen en ouders die mee willen naar Duinenzathe en hiervoor in aanmerking komen (je moet hiervoor aangesloten zijn bij de Voedselbank of de kledingbank) kunnen zich vanaf vandaag in schrijven via www.actiefsamenleven.nl. Veel gezinnen vallen vaak buiten de boot wat regelingen betreffen. Daarom kunnen ook gezinnen die om andere financiële redenen zich een dergelijk uitstapje niet kunnen veroorloven kunnen zich melden. De reis naar Appelscha is per bus. Kinderen onder de 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ouders en tieners wel. „We zorgen dat er mondkapjes klaarliggen.”