Heeft Lubbert Meertens uit Gieten de ‘Mooiste Truck van Nederland’? Geen Truckstar Festival, maar wel verkiezing

Spannende tijden breken aan voor vrachtwagenchauffeur Lubbert Meertens uit Gieten.

De vrachtwagen van Meertens, in dienst Van Triest Veevoeders uit Hoogeveen, doet volgende week zaterdag mee aan de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland.

Normaliter vindt die plaats tijdens het Truckstar Festival op TT Circuit Assen, dit jaar gepland op 25 en 26 juli, maar het vrachtwagenspektakel is vanwege de coronacrisis afgelast.

Vierentwintig finalisten in acht categorieën

Aan de verkiezing doen 24 finalisten mee die gekozen zijn door lezers van het fotojaarboek van tijdschrift Truckstar. Die zijn verdeeld over acht categorieën, zoals geconditioneerd vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie zijn drie trucks gekozen.

Meertens neemt deel in categorie 6 (Bulk- en Tanktransport), zodat hij zowel kans maakt op de eerste plek in die categorie, maar ook op de algehele overwinning.

Even spuiten, even poetsen

Meertens, die in wisseldienst met Ricardo Pathuis op deze vrachtwagen rijdt, is in dienst bij Van Triest Veevoeders uit Hoogeveen. Aan de verkiezing doen vrachtwagens mee die dagelijks op de weg te vinden zijn. De finalisten zorgen tijdens de finale dat gebruikssporen worden verwijderd en deukjes of onvolkomenheden worden weggewerkt, en soms zelfs nog even langs de spuiter en de poetser gaat.

De uitslag is zaterdag 25 juli in de loop van de avond bekend, via een livestream op de Facebookpagina van Truckstar.