Romeo Stenzen van World Travel: ‘Met de nodige voorzorgsmaatregelen kun je prima op vakantie binnen de EU’

Hoogeveen / Madrid - Madrid was een stad die zwaar te lijden had onder het coronavirus in het afgelopen voorjaar. Reden voor Romeo Stenzen van reisbureau World Travel om zodra de Spaanse grens open zou gaan, een paar dagen deze zwaar getroffen stad te bezoeken. Hieronder zijn ervaringen.

„Vrijdag 3 juli vertrok mijn KLM-vlucht van Amsterdam naar Madrid. Vanaf het moment dat ik de vertrekhal inliep had ik een mondkapje voor. De check-in had ik thuis gedaan, dus ik kon zo doorlopen naar de controle van de douane. Natuurlijk was het nu een stuk rustiger op Schiphol dan normaal, maar ik vond dat eerlijk gezegd wel zo prettig. Mijn vlucht zat tot mijn verbazing helemaal vol. Ook op de terugreis was het vliegtuig voor 90 procent bezet. Dus ondanks de angst om te reizen bij veel mensen, zijn er blijkbaar genoeg passagiers die met de nodige voorzorgmaatregelen hun kans pakken om er even een paar dagen tussenuit te gaan.”

Veel buiten geleefd

„In Madrid heb ik heel veel gelopen en verder de ondergrondse gebruikt voor de lange afstanden. Madrid is een geweldig mooie stad waar het inmiddels alweer erg druk was met voornamelijk Spaanse toeristen. Daar wordt gezegd dat je buiten eigenlijk geen risico's loopt op besmetting, dus overdag veel buiten geleefd en tot de late uurtjes op terrasjes gezeten met een drankje en wat tapas.”

„Ik verbleef in het RIU Plaza Espana in hartje centrum. Dit nieuwe hotel is een paar maanden geleden geopend. Ook hier in de openbare ruimtes mondkapje voor en bijna alles gaat contactloos. Denk aan inchecken en de liften. Ik kreeg het gevoel dat zelfs een griepvirus hier de kans niet krijgt om zich te verspreiden.”

Volgende trip alweer geboekt

„Inmiddels ben ik ruim een week thuis en heb geen enkele klacht gehad. Dat kan ook eigenlijk niet mits jij je aan de regels houdt. Inmiddels de volgende trip alweer geboekt. Mijn conclusie: ik heb een super gaaf weekend Spanje er op zitten, zeker voor herhaling vatbaar. Ik denk dat we moeten leren omgaan met het coronavirus, net zoals we dat al deden met veel andere tropische ziektes zoals Malaria, Zikavirus, Denque en HIV. Met de nodige voorzorgsmaatregelen kun je prima op vakantie gaan (voorlopig) binnen de EU. En wij hebben bij World Travel nog volop mogelijkheden, als je nog iets leuks zoekt.”