Taart voor initiatiefnemers fietscrossbaan

Hoogeveen - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor de vrijwilligers van de stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark.

Al in 2016 ontstond bij hen het idee voor de aanleg van een fietscrossbaan in het park in De Weide. Nadat zij van de gemeente en diverse bedrijven een financiële bijdragen ontvingen, kwam het in een stroomversnelling. Dit voorjaar kon de aanleg beginnen. Inmiddels is de baan zo goed als klaar.

Reacties lovend

Officieel is de baan nog niet geopend, dat gebeurt op een later tijdstip. Maar een onofficiële opening was er al wel, vorige week woensdag, om iedereen te laten weten dat de fietscrossbaan in de zomer gebruikt kan worden. De baan wordt inmiddels al vol enthousiasme benut en de reacties zijn lovend. Volgens de fietscrossers is het een unieke baan die leuk is voor zowel onervaren als ervaren crossers. Opvallend is de grote, ruime startheuvel. Verder is er een trap met stroken aan de zijkant om de fiets naar boven te kunnen duwen en dus geen glibberig modderpad omhoog. De toplaag van de baan is van Nobre Cál, dat mooi stevig blijft.

Herqua Sports heeft twee crossfietsen cadeau gedaan aan de Speel-O-Theek in het naastgelegen winkelcentrum De Weide. Kinderen zonder een crossfiets kunnen daar nu voor een klein bedrag een fiets huren en de baan ook eens uitproberen.

Helm verplicht

In het najaar wordt alles afgemaakt. „Dan word alles aangeplant, komen er bankjes om te zitten en misschien nog een paar kleine aanpassingen. Als alles echt klaar is willen we het officieel openen met leuke activiteiten voor jong en oud”, vertelt Maria Bentum. Zij benadrukt tot slot: „Het dragen van een helm is verplicht op de baan en ook geldt: betreden op eigen risico.”