Dansavond krijgt mooi en lang vervolg voor Joop en Jennie Winkel

Hoogeveen - Joop Winkel en Jennie Winkel-Knol waren 13 juli 60 jaar getrouwd.

Ze hebben elkaar leren kennen in december 1957 op een Sinterklaas-dansavond in café Metselaar in Hollandscheveld. Jennie woonde in Hoogeveen en Joop in Elim. Op de fiets bracht hij haar thuis en vanaf die dag kregen ze verkering. Ze trouwden op 13 juli 1960 in het gemeentehuis van Hoogeveen.

Door de woningnood ging het kersverse echtpaar wonen in een noodwoning achter in de boerderij bij een oom en tante aan het Zuideropgaande. Toen Joop later werk kreeg bij Iglo Aardenburg en de woningnood minder werd, kochten ze een woning in Hollandscheveld aan de Dokter Broekhoffstraat. In 1969 verhuisden ze naar de Pesserdijk, waar ze al 50 jaar met veel plezier wonen.

Ondanks dat Joop 86 jaar is en Jennie 81 jaar doen ze alles nog zelf: het grote huis onderhouden, de siertuin en de moestuin.

Drie kinderen

Joop heeft zijn hele werkzame leven bij Iglo Aardenburg gewerkt in de technische dienst. Jennie was thuis en zorgde voor het gezin. Ze kregen drie kinderen. Twee meisjes en een jongen. Er kwamen vier kleinkinderen en tien achterkleinkinderen.

De bedoeling was om dit diamanten huwelijksfeest groots te vieren met familie, vrienden en kennissen, maar door corona kon dit helaas niet doorgaan. Nu vieren ze het in kleine kring met de kinderen en klein- en achterkleinkinderen in partycentrum Schoonhoven. Zoals ze zelf zeggen: „60 jaar lijkt heel lang, maar waar zijn de jaren gebleven”.