Ina Prins stopt als fractievoorzitter van Gemeentebelangen Hoogeveen

Hoogeveen - Ina Prins stopt per direct als fractievoorzitter van Gemeentebelangen in Hoogeveen. Het is nog niet duidelijk wie haar opvolgt.

In een verklaring aan gemeenteraad en college stelt ze dat door toenemende mantelzorgtaken in de privésfeer het fractievoorzitterschap niet meer te combineren is.

‘Bewogen jaar’

,,Ik kies dan ook nu, voor datgene wat belangrijk voor me is, voor de mensen waar ik van hou en die me nu extra nodig hebben.’’ Prins zegt ‘een bijzonder en bewogen jaar meegemaakt’ achter de rug te hebben.

Ze doelt onder meer op de financiële problemen van Hoogeveen, het vertrek van twee wethouders en het opzeggen van het vertrouwen in de coalitie met CDA en ChristenUnie. Dat gebeurde eerder deze week.

‘Veel geleerd’

,,Ik heb veel geleerd en zal aanblijven als raadslid en daar mijn dingen blijven doen’’, stelt Prins in de verklaring. Ze was sinds september vorig jaar fractievoorzitter van Gemeentebelangen. Prins volgde Jacob van der Heide, die wethouder werd, toen op.

Voorlopig neemt raadslid Hilma Hooijer de taken van Prins over. Na de zomer moet duidelijk zijn wie de nieuwe fractievoorzitter van Gemeentebelangen wordt.