Pulledagen in Hoogeveen gaan toch niet door: 'We redden het niet met twee weken voorbereidingstijd'

Hoogeveen moet het deze zomer toch zonder de jaarlijkse Pulledagen doen. Dat heeft de gemeente donderdagochtend bekendgemaakt.

Het bestuur van Centrummanagement Hoogeveen meldde vorige week woensdag dat de jaarlijkse reeks van braderieën in het centrum van Hoogeveen toch door zouden gaan. Vandaag gaat dat plan de prullenbak in, omdat de voorbereidingstijd van twee weken simpelweg te kort is. ,,We moeten concluderen dat het toch een jaar later wordt, hoe spijtig dat ook is”, zegt voorzitter Jan Stam.

‘Bescheidener variant’

Volgens hem was Albert Jan Vos (oud-eigenaar van grandcafé Het Postkantoor) als bestuurslid evenementen van Centrummanagement er als de kippen bij, toen halverwege juni de versoepeling van de coronamaatregelen per 1 juli in beeld kwamen.

,,We hebben in Hoogeveen een coronaproof centrum en daarin leek een bescheidener variant van de Pulledagen goed te passen”, zegt Stam. ,,Zo dacht ook de gemeente en werden de eisen op papier gezet waar een coronaproof evenement aan zou moeten voldoen.”

Zo hadden beide partijen al afgesproken dat alle kramen anderhalve meter uit elkaar moeten, staan, er ook geen grote muziekgroepen of andere entertainment zou optreden. ,,Want dan is er het risico van opeenhopingen van bezoekers.”

Stam concludeert nu dat de lijst van genomen maatregelen niet haalbaar is in twee weken voorbereidingstijd. ,,Zo jammer.”

‘De veiligheid mag niet in het geding zijn’

Dat vindt ook burgemeester Karel Loohuis: “Ik baal dat we het niet rond krijgen, maar de veiligheid mag niet in het geding zijn, daarvoor zijn al die regels. Het is gewoonweg niet haalbaar, ook niet op een kleinere schaal.”

Centrummanagement kijkt nu al uit naar volgend jaar. ,,Dan gaan we uitpakken met de Pulledagen.”

Ook geen Donderdag Meppeldag, maar wel Vlindermarkten in Emmen

Terwijl de Pulledagen in Hoogeveen zijn afgelast en ook Donderdag Meppeldag is afgelast, gaan de jaarlijkse Vlindermarkten in Emmen wel door. Afgelopen dinsdag vond de eerste in de reeks van acht geplande markten plaats.